Urd Hexie

Ugens lap er Urd, nummer 3 i rækken af #52weeksofhexies. Bymami hækler/designer en ny sekskant hver uge, som til sidst bliver hæklet sammen til et tæppe, der kommer til at hedde ’Valkyrie’. Læs mere om projektet og se den første af dem alle her og se alle de færdige hexies her.

Vigtigt at vide om sekskanterne: Nogle sekskanter slutter på 60 masker, mens andre slutter på 66 masker. Dette udligner sig når tæppet hækles sammen til sidst.
Opskrifterne er ikke læst igennem og testet inden de bliver lagt ud på bloggen, så hvis du falder over en fejl må du meget gerne skrive til mig, så jeg kan få det rettet!

Hexie #3 Urd
Hæklet i Drops Lima i farverne Rubinrød (5820), Mørk lilla (4377), Søgrøn (9018) og Petrol (0701), fås bl.a. hos Hobbygarn. En sekskant i fire farver vejer ca. 10g.

DET SKAL DU BRUGE
Drops Lima
En 5 mm hæklenål
En nål til at hæfte ender med

FORKORTELSER
m / maske
lm / luftmaske
fm / fastmaske
stgm / stangmaske
db stgm / dobbelt stangmaske
sm / sammen

SÅDAN GØR DU
I opskriften er kun angivet hvor du begynder en omgang, ikke hvordan du starter og slutter omgangen. Alle omgange lukkes enten usynligt eller med en km i 1.m. Den 1. maske på omgangen erstattes med luftmasker, 1lm=1fm, 2 lm=1stgm osv.

  1. I en magisk ring, hækl *1 stgm, 1 lm* i alt 12x (24)
  2. I hver lm, hækl *2fm, 1 lm. SPO stgm*. Gentag i alt 12x (36)
  3. NB! Denne omgang kan med fordel hækles fra bagsiden så de dobbelte stangmasker buler ud på forsiden! Ellers kan du give dem et tryk bagfra så de lægger sig foran. Beg i en lm: *[1fm, 1 db stgm] i lm, 1 fm, 1 db stgm*, Gentag i alt 12x (48)
    Fortvivl ej, hvis din cirkel buler i kanten, det retter sig over de næste omgange.
  4. Begynd i en fm og hækl *1 fm, 1 lm, SPO db stgm* (48)
  5. Begynd i en fm: *[1 stgm, 1 db stgm, 1 lm, 1 db stgm, 1 stgm] (hjørne), i hver af de næste 3 fm hækles 2 stgm sm*, gentag 5x til (48)
  6. Begynd i et hjørne: *[1 fm, 1 lm, 1 fm] i lm-kæden, 1 fm i hver m*. Gentag 5x til (60)

Lad mig se dine Bymami makes

Er der noget jeg ELSKER, så er det at se de ting i laver udfra mine opskrifter, for det gør mig helt glad i låget at vide at de opskrifter jeg bruger lang tid på at skrive ned også bliver brugt! Læg jeres billede i en kommentar herunder, del det på Bymamis facebook eller din egen Instagram. Brug gerne taggene #urdhexie, #valkyrieblanket og #52weeksofhexies og tag også gerne @bymamidk på billedet eller i teksten på Instagram – så er du sikker på dit opslag bliver set!

Så vi kan inspirere hinanden <3

Sponsoreret

Denne artikel indeholder sponsorlinks. Ved at trykke på dem støtter du bymami.dk og hjælper til der fortsat bliver udgivet gratis opskrifter på bloggen. Tak for din hjælp!

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.