Store bløde babyhexies

Bymami BabyhexieEngang havde jeg en plan med det blødeste lækre uldgarn og nogle store firkanter. Det var også godt på vej til at blive til noget, men bestemt ikke sådan som jeg havde haft i tankerne. Så efter at have ligget som UFO længe, besluttede jeg at gøre noget ved det – alle lapperne blev trævlet op og så hæklede jeg sekskanter i stedet for, store tykke vamsede sekskanter, hæklet sammen undervejs. Jeg er ellevild med den måde at hækle sammen på, man får lynhurtigt fornemmelsen af at man får noget fra hånden og det er helt sjovt at se tæppet vokse derudaf! Den færdige størrelse her er 70×90 cm, men du kan lade det vokse lige så stort du lyster med flere hexies.

“Lækkert og tykt uldent tæppe til barnevognen eller under baby når han leger på gulvet”

 

DET SKAL DU BRUGE
Hæklenål 6,0
Drops Nepal i 5 farver (jeg har brugt 2x camel (0618), 2x oliven (7238), 2x jeans blå (6314), 2x lys grågrøn (7120) og 3x pistacie (1477)
En stoppenål til at hæfte ender med

Hexie

Alle omgange begynder med 3 lm (tæller som stgm) og slutter med 1 km i 1.m.

 1. 12 stgm i en magisk ring
 2. 2 stgm i hver m
 3. 2 km hen til mellemrummet: *3 stgm i mellemrummet mellem 2 stgm*, gentag * hele vejen rundt
 4. 3 km hen til mellemrummet: *3 stgm i mellemrummet mellem 3 stgm, (3 stgm, 1 lm, 3 stgm) i næste mellemrum (hjørne)*, gentag * hele vejen rundt.

Halv hexie

Arbejdet vendes efter hver række

 1. 3 lm, 6 stgm i en mr
 2. 3 lm, 2 stgm i næste 5 m, 1 stgm i sidste m
 3. 3 lm, 3 stgm i mellemrummet mellem stgm (6x)
 4. 3 lm, 2 stgm i samme m, *3 stgm i mellemrummet mellem 3 stgm, (3 stgm, 1 lm, 3 stgm) i næste mellemrum (hjørne)*, gentag *, 3 stgm i mellemrummet, 2 stgm i sidste mellemrum, 1 stgm i toppen af 3 lm fra forrige omgang.

Kant

 1. Start et vilkårligt sted. Der hækles 1 stgm i hver m i kanten på hexagonerne, (2 stgm om hver stgm og en stgm i mr) på de halve hexagoner. I hjørnerne hækles (1 stgm, 1 lm, 1 stgm) og i hver spids på tæppets korte led 3 stgm. I fordybningerne (mellem spidserne) hækles 5 stgm sammen (i de sidste 2 m, samlingen mellem sekskanterne og første 2m på næste.
 2. Hækles som 1. men med fastmasker.
 3. Hækles som 1., men i udelukkende i bagerste maskebue på 2.

TIP: Hvis du vil lave kanten bredere, gentages 2. og 3.

DIY billeder

Share:

4 thoughts on “Store bløde babyhexies

 1. Pingback: Giveaway & Godt nytår | Bymami

 2. Hejsa
  tak for din opskrift.. jeg sidder og har snart lavet en masse hexies men jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal hækle dem sammen? Skal jeg lave en maske i hjørner og afslutte hver enkelt maske eller hvordan? Håber at høre fra dig hurtigst muligt ☺
  kh. Ditte

  • Hej Ditte,
   Når du hækler den sidste omgang på en hexie, hækler du samtidig sekskanterne sammen. Dvs. når du når til et (vilkårligt)af hjørnerne, holder du en allerede færdig hexie sammen med den du er ved at hækle og hækler en fastmaske gennem hjørnet på den færdige hexie, så fortsætter du med stgm-gruppe på den ufærdige hexie og hæfter igen med en fm i det næste mellemrum på den færdige hexie, til du har hæklet en hel kant (side) sammen. Fortsæt på samme måde med de øvrige kanter! Det giver mening når du får knækket metoden, håber dette er til hjælp. Ellers må du endelig skrive igen 🙂
   Venlig hilsen Christine

 3. Pingback: Franske Anemoner | Bymami

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.