Stonewashed

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg er mere end temmelig glad for Scheepjes. Samtlige af deres garner jeg har haft mellem fingrene har levet op til de krav jeg stiller til det garn jeg bruger – og lidt til!
Stonewashed (fås bl.a. hos Elmely Design*) har længe været på listen over garner jeg gerne vil lave noget i og nu har jeg været så heldig at få fat i nogle nøgler af garnet med det smukke farvespil.

Stonewashed

Scheepjes Stonewashed* fås i 36 smukke farver, heraf 13 helt nye, der passer perfekt ind i farveskalaen. Garnet har en helt fantastisk ulden struktur – helt uden uld! – og er et blend af bomuld/akryl. Scheepjes anbefaler nålstørrelse 3-3.5 mm, jeg har selv brugt 4.5 med et fint luftigt resultat.
Jeg er helt vild med måden den enkelte farve spiller på, med en underliggende hvid/lys tråd hvor det ser ud som om farven er spundet med ind i på overfladen. Det giver et temmelig specielt udseende garn med en helt utrolig underspillet farveeffekt, som selv ved større ensfarvede flader aldrig bliver kedelig at se på.

Stonewashed har, ligesom Sunkissed, EasyStart – virkelig smart træk af Scheepjes når man, som jeg, gerne vil starte indefra nøglet uden at trække halvdelen af det ud for at finde enden inde i midten!!

Af de smukke farver på mit bord valgte jeg fem ud til en lille ponchotrøje, (som du kan læse mere om her nedenfor): Corundum Ruby 808, New Jade 819, Green Agate 815, Amazonite 813 og Lemon Quartz 812. Som med alle andre garner fra Scheepjes, er farverne udvalgt så snedigt, at de passer sammen på kryds og tværs – så uanset om du er til kraftige kontraster eller matchende toner, så er det virkelig svært at gå forkert i byen med Stonewashed.


Ponchotrøje

Når man har sådan en lille Spilop, der ikke kan sidde stille ret længe ad gangen, er en poncho i vejen for legen og den bliver sjældent siddende hvor den skal. Så jeg lukker dem gerne i siderne så de minder mere om en trøje. Så bliver den siddende hvor den skal og generer ikke Spiloppen når hun leger.

Denne poncho faldt jeg over i en japansk hæklebog fra Let’s knit series: Daily Wear / Spring & Summer (kan findes her. NB! Al handel er på eget ansvar, da jeg ikke har erfaringer herfra!). Poncho’en har et sirligt mønster, men alle opskrifter i bogen er til voksne. Så jeg har tweaket den ned i en børnestørrelse, der vil kunne passe en str. 4 år, og derefter har jeg lavet den om til en ponchotrøje med ærmer. Af ophavsretsmæssige grunde kan jeg ikke give jer mønsteret jeg har brugt, men jeg kan fortælle om grundprincipperne i ponchotrøjen.

DET SKAL DU BRUGE
5-10 ngl Scheepjes Stonewashed* (kommer an på størrelsen og længden, jeg har brugt lige over et nøgle af et par af farverne). Til den viste ponchotrøje er brugt farverne
Corundum Ruby 808
New Jade 819
Green Agate 815
Amazonite 813
Lemon Quartz 812
En hæklenål str. 4.5mm
En stoppenål til at hæfte ender med

SÅDAN GØR DU
Halsåbningen har jeg slået op på 108 masker. Maskeantallet skal være deleligt med 4, som er det antal masker en mønstersekvens løber over. Farveskift er efter hver 4 omgange. Efter 5. farveskift har jeg taget ind til ærmegab i siderne, ved at springe over 13 mønstersekvenser i siderne på den røde omgang og hækle en enkelt fritstående mønstersekvens i den blå inden jeg hæklede videre på modsatte side, det giver et rummeligt ærmegab uden at det flapper. Til større størrelser vil jeg anbefale at hækle 3 sekvenser i stedet for en, så det ikke bliver for stramt (antallet der tilføjes skal være ulige!). I omgangene efter tages der en mønstersekvens ind i hver af siderne, mens der tages ud i spidserne for- og bagtil som hidtil  – det giver en super pasform!

For at sætte prikken over i’et, har jeg tilføjet frynser langs den nederste kant: Klip 5 tråde der er dobbelt så lange som du vil have frynsen (ca. 20 cm), træk midten af trådene igennem en maske i kanten på ponchotrøjen med en hæklenål. Træk herefter de løse ender gennem løkken og stram til.

Har du spørgsmål, ris eller ros?

Bymami hører altid gerne fra jer der benytter bloggen, hvad enten det er spørgsmål, ris eller ros. Er der noget der mangler, så kom hjertens gerne med forslag – jeg kan ikke love at efterkomme dem alle, men jeg er åben overfor idéer!!

Send mig en mail eller skriv en kommentar herunder, så tager vi den derfra <3

Sponsoreret

Denne artikel indeholder sponsorlinks*. Ved at trykke på dem støtter du bymami.dk og hjælper til der fortsat bliver udgivet gratis opskrifter på bloggen. Tak for din hjælp!

Vind Stonewashed

I samarbejde med Elmely Design er trækker Bymami lod om hele 10 nøgler Scheepjes Stonewashed i valgfri farver. Vær med på Bymamis facebook – måske er du den heldige!!

Share:

4 thoughts on “Stonewashed

 1. I hadn’t read this post for a while and looking at it again, I just love how you’ve used the stonewashed yarn with a larger hook size for fabulous drape! And your beautiful eldest looks like she really enjoyed the photo shoot, too (since little monkey wouldn’t oblige ??) xx

  • Aww, thank you Sweetheart <3 We had so much fun taking these photos!! Funnily, the poncho is now one of LO's favourite wears, she calls it her Rainbow Poncho. Stonewashed is great on a larger hook, it works up so fast and is warm and soft to wear <3 Recommend it very much, maybe even for your blanket?

  • Hej Inge,
   Jeg håber da du får besked når jeg har svaret dig! Stone Washed fra Scheepjes er et lidt aparte garn, forstået på den måde at der ikke er mange andre garner der matcher specifikationerne særlig godt. Det kan ofte være en fordel at undersøge hvilke garner der matcher på fx. Yarnsub (jeg har skrevet et indlæg om det her), da det udvider mulighederne for at finde en opskrift der passer til garnet.
   Jeg har støvet lidt rundt og fundet denne samling af opskrifter fra Miss Neriss, både hækl og strik, til Stone Washed. Ligesom der på Scheepjes’ hjemmeside kan findes opskrifter til deres garn, jeg har fundet en hel samling af Stone Washed opskrifter til dig her.
   Jeg håber du kan bruge det til noget 🙂
   Venlig hilsen Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.