Søde franske makroner

bymami bymamidk hækle hæklet opskrift legemad freebies gratis free pattern playfood crochet crocheted cake cookie kage makronKreative Dage købte jeg noget af Karen Klarbæk‘s bomuldsgarn for at prøve det. Garnet er superlækkert, fantastisk blødt og fås i de smukkeste farver! Det er vidunderligt at hækle i, fordi det ikke skiller!! Mere af den slags garn, tak!
Nå, men det blev altså til disse pastelfarvede franske makroner, som er alletiders til pakkekalenderen. De er supernemme og hurtige og kræver ikke de store hæklefærdigheder. Min mindste Spilop elsker kager, så er sikker på at både bamser og dukker skal smovse til teselskaberne fremover – ikke flere æg og gulerødder!

DU SKAL BRUGE
Bomuldsgarn i hvid og pasteller
En hæklenål str. 3mm (brug en 2,5mm hvis det bliver for løst, så fyldet ikke kigger ud)
Fyldevat
En stoppenål

Jeg har brugt Karen Klarbæk‘s helt fantastiske bomuldsgarn i farverne lys grøn, mint, lys lilla, lys rosa og fersken og hvid, men du kan hækle dem i hvilket som helst bomuldsgarn du har liggende.

SÅDAN GØR DU
Makronerne er hæklet i halve stangmasker (hstm), så det er vigtigt at du hæklet tæt. Hvis det bliver for løst titter fylder igennem maskerne og du må gå en nål ned.
Hver omgang begynder med 2 lm (tæller som 1. hstm) og lukkes med en km i 2. lm.

  1. Med farvet garn, hækl 12 hstm i en mr (12)
  2. 2 hstm i hver m (24)
  3. 1 hstm, 2 hstm i nm. Gentag (36)
  4. 36 hstm (36)
  5. Med hvid hækl en omgang med 36 hstm (36) Hæft alle ender.

Til den anden halvdel gentages trin 1.– 4. i samme farve som før.

Bryd ikke garnet, men læg de to halvdele sammen vrang mod vrang og hækl dem sammen med kantmasker: Gennem begge maskebuer på den farvede kant, men kun gennem den bagerste maskebue på den hvide kant.
Når der er 8-10 masker tilbage, fyldes makronen godt op med fyldevat. Hækl de sidste masker sammen og hæft enden godt.

Fyld en fin skål med de franske macarons og servér dem til teselskabet i børneværelset.

Velbekomme og god hæklelyst!

bymami bymamidk hækle hæklet opskrift legemad freebies gratis free pattern playfood crochet crocheted cake cookie kage makron

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.