Søanemone Tæppe

Stofgarn, stofgarn i lange baner! Jeg har de sidste mange uger hæklet en hel masse i det lækre nye stofgarn Bobbiny fra HobbyFunHouse – og jeg er stadig lige begejstret. Det fås i utrolig mange lækre farver og også i ruller med flere farver, ‘Rainbow’, som dette Søanemone tæppe er hæklet i. Garnet, samt tips og tricks til at hækle i stofgarn kan du læse mere om her og vil du have fingrene i det med det samme, så fås det her. Brug det også til de søde kurve du finder her og her.

Søanemone tæppet er et lækkert lille rundt tæppe, der er perfekt til badeværelset eller foran sengen, så man slipper for kolde fødder på det bare gulv om morgenen. Det er forholdsvist løst hæklet, så det ligger pænt på gulvet uden at vulke. Diameteren er Ø60 cm, så det kan også bruges som måtte. Tæppet kan let gøres større (eller mindre hvis du vil lave en sjov pude!).


SØANEMONE TÆPPE

DET SKAL DU BRUGE
En rulle Bobbiny Rainbow
En hæklenål str. 10 mm
En mindre hæklenål til at hæfte ender med

FØR DU GÅR I GANG
Tæppet hækles delvist i bagerste maskebue (bmb). Du kan se en video, samt udførlig billedguide til hvordan du laver pæne og usynlige udtagninger i bagerste maskebue lige her.
Alle omgange starter med lm og slutter med en km, medmindre andet er nævnt. Det pæneste resultat opnås ved at forskyde udtagningerne med et par masker i hver omgang.
Hvis du får problemer med at dit tæppe buer eller buler, kan du læse lidt mere om her hvordan du løser det uden at starte forfra.
Størrelsesregulering: Tilføj omgange af fastmaster hæklet i bagerste maskebue inden du hækler kanten. Fortsæt med udtagningerne som hidtil. Sørg for at slutte på et lige antal masker.

SÅDAN GØR DU
Tæppe
Slå 8 fm op i en magisk ring (8) De næste 6 omgange hækles udelukkende i bmb:
2 fm i hver m (16)
1 fm, 2 fm i nm (24)
2 fm, 2 fm i nm (32)
3 fm, 2 fm i nm (40)
4 fm, 2 fm i nm (48)
5 fm, 2 fm i nm (56)
Skift farve. I begge maskebuer hækles nu *2 stgm (den første stgm erstattes her af 2 lm). SPO1, 2 stgm i nm, SPO1, 2 stgm i nm, 2 stgm i nm, SPO1* Gentag omgangen rundt (64)
Skift farve, sørg for at begynde i mellemrummet mellem to grupper af stangmasker hvor der ikke springes en maske over. I mellemrummene hækles *2 stgm (den første stgm erstattes her af 2 lm), 2 stgm, 3 stgm, 2 stgm*. Gentag omgangen ud (72)
Skift farve  og hækl 8 fm, 2 fm i nm (80) De næste 4 omgange og kanten hækles udelukkende i bmb:
9 fm, 2 fm i nm (88)
10 fm, 2 fm i nm (96)
11 fm, 2 fm i nm (104)
12 fm, 2 fm i nm (112)

Kant
Skift farve og begynd et vilkårligt sted (i bmb).
1 fm, 2 lm. Stik nu nålen ind i den senest hæklede fm og hent garnet, stik nålen igennem næste bmb på tæppet og hent garnet. Slå om og træk igennem alle tre løkker på nålen. Gentag hele vejen rundt.’

Diagrambymami bymamidk hækleblog blog hækle hæklet crochet crocheted diy opskrift pattern gratis free freebies hæklede kreativ krea hånd håndarbejde håndlavet handmade stofgarn tæppe måtte gulvtæppe rug throw blanket tshirt t-shirt yarn fabric yarn stof stofgarn zpaghetti diagram bobbiny

Hæft alle enderne på bagsiden ved at trække dem igennem maskerne med en mindre hæklenål.

God hæklelyst!

Tip

Bobbiny Rainbow er rullet op helt uden knuder. Det er rigtig smart, for så er der ingen spild hvis du er typen der alligevel klipper knuden af for at lave din egen. Når du sidder med et nøgle Bobbiny Rainbow, vil du måske gerne bytte om på farverækkefølgen. Så ruller du bare nøglet op i farverige æg som her.

Share:

4 thoughts on “Søanemone Tæppe

  • Hej Lasse,
   Dette har taget en uges tid, men det kan gøres husrtigere. Når jeg hækler i stofgarn hækler jeg ikke så længe ad gangen, da det er tungt og hårdt at arbejde med. Garnet der er brugt er Bobbiny, som jeg i sin tid fik hos Hobby Fun House, men de holder ophørsudsalg og har ikke længere garn. Du kan dog bruge hvilket som helst stofgarn til tæppet.
   Vh Christine

  • Hej Laila,
   Godt at du spørger – SPO står for SPring Over. Rigtig god hæklelyst og god fornøjelse med Søanemone Tæppet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.