Pariser Pasteller

bymami bymamidk hækleblog blog hækle hæklet crochet crocheted diy opskrift pattern freebie freebies gratis tæppe blanket afgham stripes striber free patternVi er på påskebesøg hos Farmor og Farfar, der, som de dejlige bedsteforældre de er, selvfølgelig har et dukkehus i træ til Spiloppen. Huset er fint og helt, men som loppefund har nogle af møblerne set bedre dage – et bord mangler et ben, en pude er løs og den ene seng mangler helt madrassen.
Nu tager jeg ingen steder uden garn og hæklenål, så garnet blev hevet frem og Spiloppen valgte en farve (Mor her er farvegal, så jeg tilsatte lidt ekstra farver), så den tomme dukkeseng kunne få et fint sengetæppe at pynte sig med. Søde striber i sarte pasteller, til de små beboere i dukkehuset. Resultatet blev noget så fint– og jeg vil gerne dele opskriften på de søde striber. Tæppet måler 15×15 cm, men kan nemt ganges op og laves i lige den størrelse der passer dig – som dukketæppe, babytæppe, gæstehåndklæde,  i zpaghettigarn som gulvtæppe – slip fantasien fri!
Farverne minder mig om perbermyntepastillerne ‘Pariser Linser’ – deraf navnet…

PARISER PASTELLER

DET SKAL DU BRUGE
Bomuldsgarn (her er brugt Color Cotton fra Karen Klarbæk i farverne ‘Pastel Rose’, ‘Baby Blue’, ‘Lilac’ og ‘Peach’)
Hæklenål str. 3 mm
En stoppenål til at hæfte ender med

FØR DU GÅR I GANG
Tæppet hækles i et lige antal masker +1 (her 33m/rk). Der hækles i rækker og arbejdet vendes efter hver række, for at opnå struktur og en ens for- og bagside. Hver række begynder med 1, 2 el. 3 luftmasker, som ikke tæller med i rækkens maskeantal.

Tæppet hækles i to farvesekvenser á 5 rækker som vist her:

pariserpasteller_farver-01

SÅDAN GØR DU

  1. Slå 33 +1 lm op i ‘Pastel Rose’ og hækl 33 fm tilbage langs luftmaskerækken (herefter erstattes startrækken med 2 lm, 33 hstm).
  2. Med ‘Baby Blue’, 3 lm, 33 stgm.
  3. Med ‘Lilac’, 1 lm, 33 fm.
  4. Med ‘Pastel Rose’, 3 lm, hækl krydsede stangmasker således: *SPO 1, 1 stgm, 1 stgm i masken der blev sprunget over*. Gentag *-* rækken ud og slut med en stgm i sidste m.
  5. Med ‘Peach’, 1 lm, 33 fm.
  6. Med ‘Baby Blue’, 2 lm, 33 hstm.
  7. Med ‘Pastel Rose’, 3 lm, 33 stgm.
  8. Med ‘Lilac’, 1 lm, 33 fm.
  9. Med ‘Baby Blue’, 3 lm, krydsede stgm: *SPO 1, 1 stgm, 1 stgm i masken der blev sprunget over*. Gentag *-* rækken ud og slut med en stgm i sidste m.
  10. Med ‘Peach’, 1 lm, 33 fm.

Gentag stykket, indtil den ønskede længde er nået.

Hæft alle ender, og hækl en kant af fastmasker i hver side (1 fm i fm og hstm rk, 2 fm i stgm rk).

God hæklelyst!

Husk lige at..

Driller det, eller har du spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til mig. Du må som privatperson gerne sælge dine færdige produkter, bare du henviser til Bymami.dk. Og som altid bliver jeg mægtig glad hvis du sender mig et billede, lægger et billede i kommentarer herunder, eller viser dine kreationer lavet udfra Bymamis opskrifter frem på Bymamis facebookside. Du kan også tagge @bymamidk på Instagram, så er du sikker på at jeg ser dit billede.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.