Påskekurv med blomster

Da jeg hæklede Ms. Eni’s søde små påskeharer kunne jeg ikke finde en potte der var lille nok til den ene hare, hverken i mine gemmer eller på nærmeste planteskole. Hvad gør man så? Ja, så hækler man i stedet for, eller jeg gør hvertfald! Påsken forbinder jeg med gækkebreve, æg, kurve og forårsblomster, så jeg bestemte mig for en lille gul kurv, til påskeharer, chokoladeæg, blomster – eller hvad man ellers kan finde på at putte i den. Opskriften får i her,

God hæklelyst!

PÅSKEKURV

DET SKAL DU BRUGE
Gult 8/4 bomuldsgarn (eller anden farve, lysegrøn eller lys lilla er også flotte påskefarver)
En 3.0 og en 2.0 mm hæklenål

FØR DU GÅR I GANG
Kurvens bund og sider hækles i dobbelt garn på en 3 mm nål. Hanken hækles separat i en enkelt tråd på en 2 mm nål og enderne sys på indvendigt øverst på kurven. Alle omgange lukkes begynder med en luftmaske og sluttes med en kædemaske i luftmasken.

FORKORTELSER
Lm / luftmaske
Km / Kædemaske
Fm / fastmaske
Nm / næste maske
Hstm / halv stangmaske
Stgm / stangmaske
Tr stgm / tredobbelt stangmaske
Bmb / bagerste maskebue
Fmb / forreste maskebue
X / gange

SÅDAN GØR DU
Bund
Med dobbelt garn, hækl 8 fm i en magisk ring (8)
2 fm i hver m (16)
Hæft ikke, men fortsæt med

Sider
16 km langs kanten af bagsiden på bunden (16) Se evt. hvordan du gør her.
16 fm i bmb (16)
2 fm i samme m, 3 fm* 4x (20)
2 fm, 2 fm i nm, 2 fm* 4x (24)
24 fm (24)
24 km på ydersiden for en fast kant (24)

Hank
Slå 29 lm op. Begyndende i 2. m fra nålen, hækl 28 fm langs kæden. Vend hanken om og hækl kædemasker i hele vejen rundt.

Montering
Hæft alle ender og sy hanken på kurven. Klem den lidt på midten hvor hanken er syet på, så kurven bliver lidt aflang og fyld den med søde ting og sager, som fx. disse blomster.

HÆKLEDE BLOMSTER

DET SKAL DU BRUGE
Scheepjes Maxi Bonbon (læs mere om garnet her) i farverne Lilac Mist (399), Sky Blue (510), Capri Blue ( 261), Lemonade ((403), Yellow Gold (208), Sage Green (212), Green Yellow (245) og Grass Green (606)
En 1.0 mm hæklenål
En tynd synål til at hæfte ender med

ÆRENPRIS
Med Sage Green, hækl 8 fm i en magisk ring (8) og hæft.
Brug Lilac Mist, Sky Blue eller Capri Blue til kronbladene (og gerne flere dæmpede blå nuancer indenfor samme farveskala hvis du har det, Ærenpris har mange forskellige farver):
Fæstn garnet i en vilkårlig maske og hækl 1 fm i samme m, 2 lm, 1 stgm i samme m, 1 stgm i nm, 2 lm, 1 km i samme m som den sidste stgm. *1 fm i næste m, 2 lm, 1 stgm i samme m som fm, 1 stgm i nm, 2 lm, 1 km i samme m som stgm* i alt 3x. Slut med en km i 1.m og hæft alle ender.

SMÅ BLADE
Med Green Yellow, slå 8+1 lm op. I 2. m fra nålen hækles 1 fm, 6 stgm, 1 fm, 1 lm, 1 fm i samme m, 6 stgm, 1 fm. Luk med en km i lm. TIP: Variér bladene med +/- 1 lm og lav indimellem 1 fm mere (i stedet for en stgm) i starten eller enden på rækken.

PÅSKELILJE
Med Yellow Gold, hækl 6 fm i en magisk ring (6)
2 fm i hver m (12)
Trompet: Hækl 12 hstm i fmb (12)
11 hstm, 2 hstm i nm (13)
*1 fm, 1 lm* i alt 13x, hæft alle ender grundigt.
Med Lemonade, fæstn garnet i bmb på et vilkårligt sted på 2.omgang og hækl 6 kronblade således:
1 fm, 4 lm, 4 tr stgm sammen fordelt således: 1. af 4 tr stgm sm i samme m, 2. og 3. af 4 tr stgm sm i nm, sidste af 4 tr stgm sm i nm. Picot [3 lm, km i toppen af 4 tr stgm sm], 4 lm, *km i samme m som den sidste af 4 tr stgm sm. 5 lm, 4 tr stgm sm (som før), picot, 4 lm* 5x. Luk med en km i 1.m.

STILK (valgfri)
Med Grass Green, hækl luftmasker i den længde du ønsker stilken skal være. Hækl fastmasker tilbage langs luftmaskerækken. Hækl derefter kædemasker tilbage langs den anden side af luftmaskekæden.
Bemærk at denne stilk er blød og ikke egner sig til en stående påskelilje. Hvis du ønsker en stilk der kan stå selv, kan du hækle omkring en tapet elefanttråd (blomstertråd) eller et bambusspyd.

Lad mig se dine Bymami makes

Husk at jeg ELSKER at se de ting i laver udfra mine opskrifter, for det gør mig helt glad i låget at vide at de opskrifter jeg bruger lang tid på at skrive ned også bliver brugt!

Læg jeres billede i en kommentar herunder, del det på Bymamis facebook eller din egen Instagram. Husk at tagge @bymamidk på billedet eller i teksten på Instagram– så er du sikker på dit opslag bliver set!

Jeg bliver dæleme så glad når jeg ser jeres dejlige hæklerier <3

Share:

3 thoughts on “Påskekurv med blomster

 1. Pingback: Ms. Eni’s hæklede (Påske)harer | Bymami

 2. Hej
  Jeg forstår ikke din opskrift på kurven.
  Når bunden er lavet og der skal laves 16 km.
  Hvis jeg gør som beskrevet bruger jeg 2 masker til hver km. Så har jeg kun 8 masker tilbage.

  Før nålen ned igennem 1 m og op igennem næste m. Slå om og træk igennem. På den måde bliver 2 m til 1 jo 🤭

  • Hej Annette,
   Du bruger ganske vist to maskehuller til én maske, men du rykker kun ét hul videre for hver maske du laver, så antallet passer. Det lyder som om du kommer til at springe over hver anden m.
   Vh Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.