Lille kurv

Forrige uge fik jeg en hel masse stofgarn hjem, fra HobbyFunHouse i de lækreste forårsfarver, hvilket betyder at jeg hækler kurve i helt stor stil. En af dem er en praktisk lille kurv, som er helt perfekt til hæklenåle, makeupbørster eller andet dims – og den vil jeg gerne dele med jer.

Det er rigtig hårdt for arme, hænder og fingre at hækle i stofgarn, så gør dig selv den tjeneste at sidde ordentligt, med god støtte under armene og hækl ikke alt for stramt; det gør det hele lidt mere besværligt og er også utrolig hårdt ved dine led. Hækler du en stor kurv eller et stort tæppe, så hækl i etaper. Jeg har det med gerne at ville være færdig i en fart og videre til næste projekt, men lige præcis med stofgarn er det en rigtig dårlig idé. Da jeg lynhurtigt mærker min krop stritte imod, hækler jeg en omgang eller to og maks. i en halv time ad gangen, før jeg tager en pause. Det kan jeg gøre et par gange om dagen, ikke mere, så en kurv tager flere dage om at blive færdig. Men det er dét værd, at være god ved min krop er fantastisk godt givet ud – og jeg kan virkelig anbefale det!

 

Jeg vil have en fast kurv der står selv og ikke ‘slasker

 

Den kurv jeg her vil dele tager heldigvis ikke lang tid at lave. Garnet jeg har brugt er Bobbiny fra HobbyFunHouse og er anbefalet til str. 12-16 mm hæklenål. Det bruger jeg ikke! Jeg bruger ca. den halve størrelse, for jeg vil have en fast kurv der står selv og ikke ‘slasker’. Når du bruger en mindre nål end anbefalet er det derfor vigtigt at du ikke hækler for stramt, men du vil til gengæld også opdage at det er meget nemmere at finde igennem maskerne når nålen ikke er så stor. Opskriften får du her. God hæklelyst!

DU SKAL BRUGE
Stofgarn i to farver
En 7mm hæklenål
En mindre hæklenål til at hæfte ender med

FØR DU GÅR I GANG
Bund: Alle omgange i bunden starter uden en lm og slutter med en km i 1.maske. Side: Løkken på den sidste maske i hver omgang (km) trækkes igennem lm fra forsiden, så den første lm i hver omgang kommer til at ligge på bagsiden for en stort set usynlig samling i mønsteret.

MASKER
Kurven hækles i strikkemasker, som er en fastmaske der hækles mellem benene (der ligner et ‘V’) på fastmasken under (se hvordan i guiden her). Udtagninger hækles med en normal fastmaske og derefter en strikkemaske i samme maske.

SÅDAN GØR DU
Bund
Begynd med 7 fm i en mr (7)
[1 fm, 1 strikkemaske] i hver m (14)
1 strikkemaske, [1 fm, 1 strikkemaske] i nm (21)

Side
I samme farve som bunden, hækl en overgang med syningseffekt (se billedguiden her): 21 fm omkring fm (21)
Hækl de næste 5 omgange med 21 strikkemasker (21) Skift farve ved at trække den nye farve igennem løkken fra forsiden i stedet for en lm, hæft de løse ender ved at hækle henover dem over 3-5 masker.
I den nye farve: 21 strikkemasker (21)
21 strikkemasker kun i bagerste maskebue (21)

Hæft alle ender ved at trække dem under maskerne på bagsiden med en mindre hæklenål.

Farveskifte nøgler – i stofgarn!

Bobbiny er et nyt garnmærke af på det danske marked. Stofgarnet er af god kvalitet, tykkelsen er ensartet og jeg har ikke fundet nogen knuder i nøglerne jeg har brugt indtil videre. Garnet fås i et utal af både farver og mønstre, samt i mange forskellige stoftyper. Og så har de noget jeg ikke har set før, nemlig farveskiftenøgler! Så behøver du ikke købe fx. tre nøgler i forskellige farver, men kan nøjes med ét nøgle, som rækker fint til en mellemstor kurv + en lille som i opskriften her. Jeg kan slet ikke få armene ned over hvor smart det er og de har farvemix til enhver smag, både nøje afstemte nuancer og helt vilde kontraster. Garnet forhandles hos HobbyFunHouse (som også har en masse andet lækkert hækle/kreadims til fx. suttesnore og uro’er).

Share:

3 thoughts on “Lille kurv

  1. Pingback: Søanemone Tæppe | Bymami

    • Hej Anne,
      jeg har lige været inde og kigge og det ser ikke ud til at de fører Bobbiny stofgarn mere. Drønærgerligt, for det var noget virkelig lækkert garn. Alternativt kan du bruge Mayflower Ribbon eller Hoooked Zpaghetti. Du kan også være heldig at finde stofgarn i brugsen 🙂
      Vh Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.