Karklude og mærkater

bymami bymamidk hækleblog blog hækle hæklet crochet crocheted diy opskrift pattern gratis free freebies hæklede kreativ krea håndarbejde karklude vaskeklude klude texturer texturesSå kom den dag alligevel, selvom jeg havde forsvoret at jeg gad at hækle mine egne vaske-/karklude. Jeg må indrømme, at jeg lynhurtigt synes det bliver kedeligt at hækle det samme, række efter række uden de helt store variationer. Men da jeg nu har set det ene billede efter det andet i diverse fora af klude i de mest fantastiske farver og samtidig længe har haft lyst til at lave banderoler til dem (på dansk!), så var Tante Tråd så sød at give mig det sidste skub i den retning (jeg barsler ofte med en ny idé, men har sjældent timer nok i døgnet til at forfølge dem alle, så tit bliver det ved idéerne..). Banderolerne blev lavet, men man kan jo ikke tage et voldsomt inspirerende billede af en strimmel papir, selvom den er nok så fin. Så jeg måtte i gang med at lave et par klude og er ret glad for resultatet – og jeg fik de billeder af banderolerne jeg gerne ville have! Kludene ender nok som vaskeklude til mine piger, de har begge spurgt og ‘testet’ dem på kinderne undervejs.. 🙂

En enkelt mere bliver det nok til, for jeg skal have hæklet mig en i Tante Tråds V-mønster, den synes jeg nemlig er rigtig flot og den vil passe godt ind med de andre jeg har hæklet.

IMG_2873Print selv

Banderolerne er lavet flere varianter, bl.a. i en Retro og en Akvarel udgave, både til strik og hæklet. Banderolerne er til fri afbenyttelse og kan downloades gratis her: PrintSelv (du må hjertens gerne linke til dem, dog vil jeg bede dig om at du ikke lægger selve filerne ud på hverken blog eller facebook o.lign.).

Der ligger også UFO-kort til dine ufærdige projekter, så du altid kan huske hvad det egentlig er du har gang i. Det synes jeg nogen gange er svært, fordi jeg altid har gang i 1.000 ting! Huskekortene er som banderolerne ganske gratis og du finder alle de forskellige slags her.

De to færdige kludeopskrifter finder du her.

IMG_2810 IMG_2852 IMG_2853

Share:

10 thoughts on “Karklude og mærkater

 1. Jeg er vild med din blog og også med dine søde bandaroler i Akvarel og vil vildt gerne have dem, hvor der står STRIK på i stedet for hækle. Jeg har forsøgt selv at ændre hækleteksten til strikketekst, men så lang rækker mine evner desværre ikke. HULK!!!! Kunne det tænkes, at der også kommer sådan nogle ? Jeg skal FØRST bruge dem om et par dage. LOL 🙂

  MVH
  Marianne Sommer

  • Hej Marianne,
   jeg havde ikke umiddelbart planer om at lave banderoler til strik, men nu er de her 🙂 Dejligt at du kan bruge bloggen, jeg bliver så glad for sådan en besked!
   Hav en dejlig dag, Christine

  • Helt almindeligt papir kan gøre fint gøre det til banderolerne, men jeg vil anbefale noget der er lidt kraftigere til mærkaterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.