Hestepigens Pandebånd

Min store hestegale pige kom til mig en dag og spurgte, om jeg ikke ville hækle hende et pandebånd, fordi hun altid fryser om ørerne når hun er ude ved hestene. Det måtte ikke være for tykt eller for tyndt, det måtte absolut ikke kradse og så skulle det være enkelt og ikke mindst varmt! Med de ‘få’ krav gik jeg lidt i tænkeboks og kom frem til at det måtte blive Drops Puna der var bedst egnet til opgaven; 100% alpaca, varm og silkeblød. Hos min nye faste sponsor Hobbygarn fik jeg bestilt nogle nøgler i lækre, neutrale naturfarver og garnet blev aet og kradsegodkendt. I går fandt jeg så et par timers mig-tid og det er der kommet dette skønne pandebånd ud af. Min teenager er heldigvis helt vild med det, det har ramt spot on. Opskriften vil jeg gerne dele med jer, jeg håber i kan bruge den til at holde varmen med i dette surkolde januarvejr.

Hestepigens Pandebånd

Pandebåndet passer til en hovedomkreds på 54 (58) cm, målt omkring hovedet der hvor pandebåndet skal sidde.

DET SKAL DU  BRUGE
1 ngl Drops Puna i farve (05)
1 hæklenål str. 4.0 mm
En nål til at hæfte ender med

FØR DU GÅR I GANG
Efter 1. omgang begynder alle omgange med 1 eller 2 luftmaske(r), der tæller som 1. maske. Alle omgange slutter med en km.

MASKER
Kædeløs start med hstm: Slå 2 lm op (ikke for stramt). Slå om og stik nålen under begge maskebuer i 1. lm, slå om og træk igennem maskebuerne. Du har nu 3 løkker på nålen. Slå om og træk igennem den yderste løkke på nålen (denne ‘ekstra’ luftmaske i masken er fundamentet for den næste maske), slå om og hækl hstm færdig som sædvanlig. Fortsæt på samme måde med den næste hstm i de to yderste maskebuer på den ekstra luftmaske du netop har lavet.

SÅDAN GØR DU

 1. Slå 68 (72) hstm op i en kædeløs start og luk rækken med en km (alternativt slå 68 (72) lm op, saml kæden med en km og hækl 68 (72) hstm (68/72)
 2. 68 (72) hstm bagom hstm (68/72)
 3. Som 2. (68/72)
 4. Vend arbejdet og hækl den anden vej rundt: 1 fm, 1 dbstgm  (34 fm, 34 db stgm / 36 fm, 36 db stgm)
 5. Vend arbejdet og hækl den rigtige vej: 2 stgm sm i hver m  (68/72)
 6. Som 5. (68/72)
 7. Som 5. (68/72)
 8. Vend arbejdet og hækl den anden vej rundt: 1 fm, 1 dbstgm  (34 fm, 34 db stgm / 36 fm, 36 db stgm)
 9. 68 (72) hstm bagom hver m (68/72)
 10. 68 (72) hstm bagom hstm (68/72)
 11. Slut af med en omgang fm bagom hstm hæklet på en større nål (så det ikke bliver for stramt!).

Hæft alle ender med nålen. Garnenden fra starten bruges til at hæfte/sy enderne på den kædeløse start sammen med.

Tip: Det er ikke strengt nødvendigt at vende arbejdet i omgangene 4 og 8, men det er min erfaring at de dobbelte stangmasker gerne vil lægge sig ind bag fastmaskerne – og da de gerne skal bule udad er det nemmest at hækle dem fra den anden side.

God hæklelyst!

Selvom man både blogger og skriver opskrifter dagligt, er der ikke noget i verden der trumfer følelsen man får, når ens datter lægger et billede op på sin instastory med denne tekst (og uhæftede ender..) ❤️?

Share:

One thought on “Hestepigens Pandebånd

 1. Pingback: DoubleRibBeanie | Bymami

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.