Hæfte ender

Der findes mange måder hvorpå man kan tage sig af garnenderne på hæklerierne. Man kan hækle henover dem, binde væverknuder for at undgå dem, men det bedste er at bide i det sure æble og hæfte enderne grundigt. Der er ikke noget mere ærgerligt end at tage en gang spaghetti ud af vaskemaskinen når man netop har vasket det møjsommeligt hæklede tæppe, der ENDELIG var blevet færdigt.. Eller at opdage løse ender og huller når man ligger under tæppet og putter. Det gælder også hæklede trøjer, nederdele, elefanthuer og ISÆR hæklet legetøj til de helt små.

Der er flere grunde til at jeg anbefaler at hæfte:

  • Slutproduktet ser mere ‘færdigt’ ud og får en flottere finish
  • Det hæklede bliver mere holdbart

Efterlad en ende på ca 12-15 cm garn for en optimal hæftning. Brug en nål der passer til garnet, dvs. med et øje stort nok til at du ikke skal kæmpe for at tråde nålen (til tykkere garner bruges en større nål med et større øje).

Sådan gør du: USYNLIGE ENDER

Hæft garnenden ved at stikke nålen ind midt i maskerne og ‘væve’ mellem garnets tråde i en længde af 2-3 cm. Inden du trækker nålen helt igennem er det godt at tjekke om nålen er synlig på retsiden (hvis den er det, skal der væves om!). Træk forsigtigt garnenden helt igennem uden at stramme til (hvis du hiver for hårdt, trækkes maskerne skævt og det vil kunne ses!). Hæft endnu en gang i modsat retning, mens du sørger for at nålen går igennem den tråd du netop har hæftet, ca 5-6 cm, altså forbi det sted du startede. Træk i garnenden uden at stramme. Hæft igen 2-3 cm i modsat retning, gennem midten af maskerne og den tråd du netop har hæftet. Klip forsigtigt resten af stumpen af helt inde ved det hæklede.fastenends

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.