Groa Hexie

Ugens lap er Groa, nummer 4 i rækken af #52weeksofhexies. Bymami hækler/designer en ny sekskant hver uge, som til sidst bliver hæklet sammen til et tæppe, der kommer til at hedde ’Valkyrie’. Læs mere om projektet og se den første af dem alle her og se alle de færdige hexies her.

Vigtigt at vide om sekskanterne: Nogle sekskanter slutter på 60 masker, mens andre slutter på 66 masker. Dette udligner sig når tæppet hækles sammen til sidst.
Opskrifterne er pga. tidspres ikke læst igennem og testet inden de bliver lagt ud på bloggen, så hvis du falder over en fejl må du meget gerne skrive til mig, så jeg kan få det rettet!

Hexie #4 Groa
Hæklet i Drops Lima i farverne Pistacie (7219), Søgrøn (9018) og Petrol (0701), fås bl.a. hos Hobbygarn. En sekskant i de nævnte farver vejer ca. 10g.

DET SKAL DU BRUGE
Drops Lima
En 5 mm hæklenål
En nål til at hæfte ender med

FORKORTELSER
m / maske
lm / luftmaske
fm / fastmaske
stgm / stangmaske
sm / sammen
r- / relief-
beg / begynd

SÆRLIGE MASKER
Reliefmaske hækles ved at føre nålen under masken fra forsiden, herefter hækles masken som en almindelig maske.

SÅDAN GØR DU
I opskriften er kun angivet hvor du begynder en omgang, ikke hvordan du starter og slutter omgangen. Alle omgange lukkes enten usynligt eller med en km i 1.m. Den 1. maske på omgangen erstattes med luftmasker, 1lm=1fm, 2 lm=1stgm osv.

  1. I en magisk ring, hækl *[1 stgm, 1 lm, 1 stgm]*. Gentag i alt 6x (18)
  2. Beg i en luftmaske: I luftmasken hækles *[1 fm, 3 lm, 1 fm], omkring stgm hækles 1 r-fm*, 1 lm, 1 r-fm omkring næste stgm*. Gentag i alt 6x (24 m, 12 lm-kæder)
  3. Begynd i en 3lm-kæde: *[3 stgm, 1 lm, 3 stgm] (hjørne), 1 db stgm i lm-buen mellem 2 r-fm, *, gentag 5x til (48)
  4. Begynd i et hjørne: *5 stgm i lm, 1 stgm mellem stgm og db stgm, 1 lm, 1 stgm mellem db stgm og stgm*, Gentag 5x til (48)
  5. 1 fm i hver m, i hjørnet (3. stgm) hækles [1 fm, 1 lm, 1 fm] (60)

Lad mig se dine Bymami makes

Er der noget jeg ELSKER, så er det at se de ting i laver udfra mine opskrifter, for det gør mig helt glad i låget at vide at de opskrifter jeg bruger lang tid på at skrive ned også bliver brugt! Læg jeres billede i en kommentar herunder, del det på Bymamis facebook eller din egen Instagram. Husk at tagge @bymamidk på billedet eller i teksten på Instagram og brug gerne tagget #groahexie, #valkyrieblanket og #52weeksofhexies– så er du sikker på dit opslag bliver set!

Så vi kan inspirere hinanden <3

Sponsoreret

Denne artikel indeholder sponsorlinks. Ved at trykke på dem støtter du bymami.dk og hjælper til der fortsat bliver udgivet gratis opskrifter på bloggen. Tak for din hjælp!

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.