garn og GAW med god samvittighed

Det er sommer, livet er gået lidt langsommere med masser af sol og en masse dejlig tid i børnehøjde, så meget hækling er det ikke blevet til for mit vedkommende. Vi snupper et par dage mere, for ferien sluttede med en feberhed Spilop, men for de flestes vedkommende er ferien slut og det synes jeg skal forsødes med en GiveAway på noget ekstra lækkert garn! Der er også noget at fejre, for Bymami har for lidt tid siden rundet helt utrolige 15k følgere på Instagram! Jeg forstår det ikke helt, men jeg er utrolig beæret over at I er så mange der følger med i mit garnnørderi og støtter med søde kommentarer. Jeg bliver så glad i låget over hver eneste én, Tak for Jer!

MED GOD SAMVITTIGHED
Når man som jeg er glad for garn, så føles det ekstra godt at bruge garn der giver mening og som gør en forskel. Manos del Uruguay er sådan et garn. De er medlem af World Fair Trade Organisation (WTFO), som er med til at sørge for gode vilkår og bæredygtig udvikling til ringere stillede producenter – i dette tilfælde for kvinder i Uruguay’s fattige landområder. Manos del Uruguay hjælper dem til at kunne forsørge sig selv og deres familier i landsbyerne, så de undgår at skulle flytte til fx. Montevideos slumområder for at kunne overleve. Se dét er garn med god samvittighed og noget jeg gerne vil bakke op om, så i samarbejde med Rito forærer jeg 2 nøgler Alegria fra Manos del Urugay til én heldig vinder. Mere om det længere nede, først vil jeg fortælle lidt om garnet.

OM GARNET
Alegria er noget af det lækreste garn jeg til dato har haft fingrene i! Det håndfarvede garn fås i de skønneste farver, modige multifarvede og smukke ensfarvede hanke med 100 g garn i hver, svarende til 405 meter. Alegria er farvet udfra WTFO standarder så miljøbevidst og naturligt som muligt, spundet i hånden af de her fantastiske kvinder i Uruguay, som sætter en personlig hilsen på garnet med deres navn og navnet på den landsby de bor i. For mig er det med til at peronliggøre menneskene bag garnet så det kommer endnu tættere på og garnoplevelsen bliver endnu bedre.
Den anbefalede nålestørrelse er 2.25-3mm, men til blød beklædning eller et sjal som dét jeg har hæklet på hen over sommeren er 4.5mm rigtig fint, Alegria har en god tyngde og falder rigtig smukt og er derfor velegnet til garnerier af den slags..
Alegria er et blandet garn med 75% uld og 25% polyamid. Det er som regel en slidstærk blanding som er god til sokker, men jeg oplevede at jeg forholdsvist let kunne bryde garnet med hænderne, så jeg ville ikke bruge det til beklædning (som sokker) der bliver udsat for meget slitage – men det ville nu også være synd, for det er garnet ALT for lækkert til. Hvis du selv vil have muligheden for at vinde to skønne hanke Alegria, så læs endelig videre, for nu kommer vi snart til det sjove!

Som jeg nævnte tidligere, har jeg hæklet lidt på et sjal af Alegria henover sommeren. Garnet er superdejligt at arbejde med, det splitter ikke og jeg har ikke fundet en eneste knude. Trådene er dejligt ensartede, selvom de er håndspundne. Jeg har måttet trævle op et par gange og det kan godt gå, med lidt forsigtighed men jeg vil ikke anbefale at skifte mening sidst i et projekt og trævle det hele op igen, for fibrene har det med at gribe i hinanden og gøre det besværligt at hækle baglæns. Strukturen bliver helt fantastisk, synes jeg, og jeg glæder mig til sjalet bliver færdigt.

Konkurrence

Bymami ville ikke være Bymami uden alle Jer derude der følger med, så derfor forærer jeg i samarbejde med Rito 2 skønne hanke Alegria fra Manos Del Uruguay i valgfri farver til én heldig følger. <3

For at være med i konkurrencen skal du svare på følgende:

Hvor mange farver fås Alegria i hos Rito?

Du får lidt hjælp, svaret kan findes her. Skriv det rigtige svar i en kommentar herunder (og kun én, kommentaren vises først når den er godkendt af systemet!) og fortæl også meget gerne hvad du vil lave af garnet – men sidstnævnte er ikke et krav!
Del gerne konkurrencen ved at bruge linket til siden her, så bliver jeg så glad!

Ekstra vinderchancer til konkurrencen fås ved at kommentere på konkurrenceopslaget på Bymamis facebookside og på Instagram. Skriv det rigtige svar og også gerne hvad du vil bruge garnet til! Du må også meget gerne tagge en ven, men det er ikke et krav for at være med i konkurrencen. Du kan få i alt to ekstra lodder, et på facebook og et på instagram. Disse er kun gyldige når du har deltaget på siden her.

Vinderne bliver trukket søndag den 19. august 2018 kl. 20 og vil blive offentliggjort her på siden, på min InstaStory og på facebook hurtigst muligt herefter! Præmien er sponsoreret af Rito, som også står for at sende præmierne afsted til den heldige. Præmierne kan ikke byttes til kontanter.

Hækl og lykke!

Sponsoreret

Denne artikel indeholder sponsorlinks. Ved at trykke på dem støtter du bymami.dk og hjælper til der fortsat bliver udgivet gratis opskrifter og giveaways på bloggen. Tak for din hjælp!

Share:

187 thoughts on “garn og GAW med god samvittighed

 1. 38 skønne farver på den viste side (71 pragtfulde farver på Manos del Uruguay’s side) Garnet skal helt sikkert bruges til lækre sjaler 🙂

 2. Jeg kunne til 38 utroligt smukke farver…. Måske man skulle hækle nogle virkelig smukke luffer til den kommende vinter ??

 3. Der er 38 smukke farver ? Tror jeg selv vil spæde lidt til og få garn til en lille lun cardigan til vinter ?
  Og tillykke med det flotte følger tal ?

 4. 38 fortryllende smukke farver ❤️

  Og hvor ville det super lækre garn bare være en fantastisk fødselsdagsforkælelse ?

  Jeg har nemlig fødselsdag den 15. august ??

  Ønsker alle en fortsat dejlig kreativ sommer ☀️

 5. 38 lækre farver. Har en gang strikket et tørklæde i det og det blev vildt lækkert. Måske der skal et nyt sjal på spindende. Måske en Månefoss wrap af Helle Slente Design.

 6. 38 fortryllende smukke farver ?

  Den allerbedste fødselsdagsgave til mig, der har fødselsdag den 15. august ??

  Ønsker alle en fortsat dejlig og kreativ sommer ☀️

 7. Der er 38 farver at vælge mellem, og jeg vil vælge garn i “Tumeric” til et lækkert tørklæde/sjal ☀️
  Og mht antallet er følgere, så er det helt simpelt: det er fordi du er dygtig og super inspirerende ??
  Kh Kristina

 8. Der er 38 fantastiske farver ?. Et lækkert sjal kunne jeg godt bruge, så det bliver nok resultatet hvis…… ?

 9. Man kan bare se på billedet, hvor lækkert det garn er. Både at kigge på og at arbejde med <3 Jeg vil helt sikkert lave en pude eller 2 til sofaen, så jeg hver dag kan glæde mig over de smukke farver! Forresten, så er der 38 forskellige farver at vælge imellem 🙂

  • Tillykke Rikke! Jeg kan glæde dig med at du har vundet de 2 lækre hanke Alegria – farverne må du helt selv vælge! Skynd dig at sende mig en mail på bymami@bymami.dk, så du kan få din præmie og hav en rigtig dejlig dag!!

 10. Der er 38 fine, fine farver. Jeg tror det enten skal blive en trøje til min niece, eller måske en fin nederdel til hende…

 11. 38 fine farver ?
  Jeg kender et par stykker som venter sig, så mon ikke garnet bliver brugt til tæpper ?

 12. 38 farver og jeg er allerede forelsket i alt for mange af dem….. ?
  Jeg vil enten strikke eller hækle babytøj til lillepigen i maven.

 13. 38 dejlige farver, jeg tror, jeg vil flotte mig og lave et lækkert sjal til mig selv, hvis jeg skulle være den heldige.

 14. Kunne tælle 38 farver.
  Ville lave tørklæde til min nabo der flytter tilbage til Grønland senere på året

 15. 38 flotte farver har Rito af dette super spændende garn.
  Skulle jeg vinde den fine præmie, så bliver det enten starten på et tæppe til en lille ny, der er på vej i familien eller så går jeg helt amok og faktisk laver noget lækkert til mig selv 😉

 16. Der er 38 skønne farver. Jeg ville lave at sjal til mig selv, der bliver altid så koldt på arbejde om vinteren☺

 17. Det findes i 38 skønne farver. Hvad jeg vil lave at garnet ved jeg endnu ikke men finder ud af det når jenser garnet. Det skal nok blive anvendt godt .

 18. Der findes 38 unikke og smukke farver inde på Rito.dk ?
  Har pt ingen ide om hvad garnet skal bruges til (hvis jeg skulle være heldig), men når det nu tilrådes med et sjal, så kan der jo komme en fed mulighed for at gå på jagt efter et super lækkert mønster til et sjal???
  (@kreativmedgarn)

 19. 38 farver som ser meget flotte ud. Tænker det er lækker at strikke med – jeg ville strikke en bluse???

 20. Så fandt jeg bloggen?
  Der er 38 farver at vælge imellem på rito! Jeg vil springe ud i at lave smukke pudebetræk til min dejlige sofa-inspireret af dine smukke billeder???

 21. 38 skønne far er tæller jeg, og jeg forestiller mig helt sikkert noget strik til mig selv – evt et slønt tørklæde eller en bluse.,

 22. Der er 38 fantastiske farver♥️ Det kunne være fantastisk at hækle et tæppe eller tøj til til baby vi venter til januar! ? krydser alt!

 23. Det kommer i 38 skønne farver ???? ville elske at strikke et kæmpe sjal i lilla, grønne og blå nuancer ?

 24. Der er 38 fantastisk skønne farver.. ❤ jeg tror jeg ville bruge det til at strikke mig et Dubai sjal med de flotte farveskift. ? Manos er også noget af det lækreste garn jeg har haft fingrene i, og jeg er kææææmpe fan!

 25. Det er i 38 flotte farver
  Jeg vil strikke et tæppe til mit nyeste barnebarn en lille prinsesse på 3 uger.
  Det vil hun få meget glæde af når det bliver køligere

 26. 38 skønne farver – lige nu strikker jeg sjal med Alegria og det bliver bare så lækkert. Tænker det bliver endnu et sjal, jeg strikker.

 27. 38 mega skønne farve og den lækreste historie om garnet.? Så ved man også hvorfor man betaler den pris for det.??
  Der ville blive til et skønt tørklæde.?

 28. Wauw det ser lækkert ud. 38 flotte farver. Jeg ville overraske min mor med det. Hun elsker at strikke sjaler. Eller måske en lækker sweaters til hendes nye barnebarn

 29. 38 ❤️
  Vil hekt sikkert lave en trøje til mig selv. Måske i blå eller grå. Kan ikke helt bestemme mig ?

 30. Hold nu op for noget lækkert garn – der fåes i 38 fede farver. Hvis jeg vinder så er min umiddelbare tanke at lave Dragon Belly, Lavender Kite eller Phoenix – New Beginnings med garnet? Stort tillykke med de 15.000 følgere??

 31. Garnet findes i 38 smukke farver hos Rito. Er jeg heldig, skal garnet bruges til en WestKnit sweater, jeg er ved at samle garn til ?

 32. Jeg vil strikke en trøje til mine to yngste børnebørn, når vi har taget et valg blandt de 38 flotte farver.

 33. Rito har garnet i 38 fantastiske farver, så det bliver jo nærmest umuligt at vælge, hvis man skulle være så heldig at vinde ??
  Måske kunne garnet blive til et sjal eller en lækker taske. ???

 34. Dejligt initiativ.
  Jeg fik det til 38 flotte farver. Jeg vil bruge de 2 nøgler, plus nogle flere ?, til en strikket trøje til min datter.

 35. Garnet findes i 38 flotte farver ☀️. Det skal bruges til et sjal eller tubehalstørklæde! Jeg har ikke mange venner på facebook, men jeg vil sende konkurrencen til mine garnglade veninder på messenger. Tak for flot giveaway! ☀️

 36. Hej! Jeg har også læst mig frem til 38 forskellige farver. Hvis jeg er så heldig at vinde, skal garnet bruges til et sjal 🙂

 37. 38 farver , kunne være sjovt at prøve at vinde . Ville strikke til mig selv eller måske en lille baby trøje til mit kommende barnebarn

 38. 38 farver! Vildt smukke? jeg vil hækle det smukkeste tæppe til en lille pige der har haft en hård start på livet???

 39. 38 fantastiske farver? – som er helt umulig at vælge imellem ?.
  Jeg ved først hvad, jeg vil lave, når jeg har garnet i hænderne. Men et bud er noget til mig selv eller en nevø eller niece.

 40. Der er 38 dejlige farver…:-)..med tre gravide kollegaer, så vil det hurtigt blivebrugt til nogle af de dejlige babyopskrifter jeg har liggende og vente…;-)

 41. Der er 38 enormt smukke farver/farvekombinationer at vælge imellem ❤️

  Ville elske at lave et tørklæde ?

 42. Dette skønne garn findes i 38 smukke og fantastiske farver, og hvis jeg skulle være så heldig at vinde ville jeg donere det til en fantastisk person i England der hækler drager?

 43. Der er 38 super fede farver ?. Hvis jeg er heldig skal jeg ha lavet en lille lækker baby-trøje ??

 44. 38 farver
  Jeg er igang med en sweater – og det er til dato det lækreste garn jeg har strikket af. Så jeg vil da gerne vinde noget mere garn. Iøvrigt er det jo også godt for samvittigheden #politiskkorrektgarn

 45. Der er 38 farver, som er svære at vælge imellem. Jeg ville nok strikke en bluse til mig selv, hvis jeg vandt??

 46. Rito har 38 forskellige farver af det lækre Manos del Uruguay Alegria garn. Hvis jeg vinder vil jeg lave et lækkert tørklæde og/eller luksusstrømper.

 47. 38 smukke farver i dette lækre garn ???
  Jeg vil bruge det til en SW jakke, men skal selvfølgelig lige købe et par fed ekstra ?

 48. Jeg regnede mig f rem til at der er 38 farver – og sådan et par nøgler skulle bruges til (starten) på en cardigan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.