Fingerhækling

Du har sikkert set dem, de armstrikkede og -hæklede tæpper i kæmpegarn. Du kan lave et selv og jeg har et par tips til hvordan du gør.

Du kan købe hæklenåle (og strikkepinde) i kæmpestørrelser, jeg har set dem helt op til 60mm. Du kan også vælge at bruge fingrene/armene, som jeg har gjort til Mammut tæppet her.

Når du hækler med kæmpegarn, er det vigtigt at rulle en pæn længde garn af nøglet. Hiver man for hårdt i det, så så skiller det ad, og du ender med en masse ubrugelige stumper eller ender der skal tvistes ind i hinanden igen!
Når du hækler med kæmpegarn, som består udelukkende af kæmmede fibre og ikke er spundet, er det vigtigt at din garnende altid ligger øverst i maskerne, så du let kan justere maskerne uden at trække garnet fra hinanden. På den måde kan du også lettere trævle et stykke op igen uden at det filtrer og garnet tager skade.

Et kæmpetæppe bliver meget tungt, så jeg anbefaler at bruge faste masker for at undgå for meget elasticitet. Hækl løst, så kommer du længst med det garn du har (vævemasker er rigtig gode!). TIP: Hvis du strikker i stedet for at hækle rækker garnet længere.

Fingerhækling Billedguide

Share:

One thought on “Fingerhækling

  1. Pingback: Mammut Tæppe | Bymami

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.