Favoritgarnet

I Januar startede der en fantastisk CAL fra CypressTextiles: Vibrant Vintage CAL (jeg har skrevet lidt om den før, og om andre CAL’s her). Et tæppe af smukke, smukke lapper, som jeg bare måtte lave. Jeg elsker uld, men i særdeleshed elsker jeg Mayflowers EasyCare Classic, det er vidunderligt blødt og fås i en hel perlerække af smukke farver. Ovenikøbet er det superwash-behandlet og tåler derfor både maskinvask og tumbling, hvilket er enormt praktisk når man har små klistrede pilfingre i huset (du kan læse mere om garnet her). Jeg havde endda nogle farver liggende, så jeg gik i gang med at vælge hvilke farver mit tæppe skulle have.
Jeg er temmelig arbejdsskadet hvad angår farver, så de skal være HELT rigtige før jeg er tilfreds, men det er noget jeg hygger mig med. Jeg lægger alle de farver jeg har frem og så lægger jeg eller nøgler til og trækker andre fra bunken af farver, indtil jeg synes jeg har den helt rigtige farvekombi.
Jeg har endnu ikke sat mig helt fast på, hvilken farve kanten skal have, men det ved jeg når jeg har samlet alle lapperne, jeg er som sagt meget visuel og skal helst have det foran mig og mærke-se-føle mit projekt. Og så gik jeg ellers i gang med at hækle lapper, to farvede om ugen med en, efter et fejlslagent forsøg på multifarvet, grå kant indtil jeg løb tør for garn.

Jeg er temmelig arbejdsskadet hvad angår farver

IMG_3320Da jeg ikke havde mere tilbage af de farver jeg ville lave tæppet i, kunne jeg regne ud hvor meget af hver farve jeg skulle bruge til resten af tæppet – kanten er jeg stadig ikke sikker på, så den har jeg ikke regnet med, især fordi jeg ikke ved hvor langt jeg når med 1 nøgle, når jeg skal kante så stort et tæppe – og bestilte så det hele på en gang, over 40 nøgler. Jeg lagde orden hos Hobbii.dk som har alle farverne til en god pris og allerede dagen efter var pakken på vej. Det er så dejligt når man ikke skal vente ret længe på det man har bestilt!

IMG_3391 (1)Nu er jeg så i fuld gang igen med den smukke CAL og har hentet 4 ugers lapper på kun to dage. Jeg glæder mig til det bliver færdigt. Jeg har lært fra sidst jeg lavede et tæppe der ikke blev helt langt nok når man gerne vil trække det helt op til hagerne og stadig have det over tæerne, så denne gang bliver det helt sikkert stort nok! Mine lapper med kant måler 18×18 cm. Med sammenhækling kan jeg lægge 2 cm til på hver led og jeg planlægger at hækle 63 i alt (altså en mindre ift. CAL’en), så jeg kan lave et tæppe på 7×9 lapper. Kanten skal være minimum 5 cm bred, så kommer det færdige tæppe til at måle 150×190 og er stort nok til at ligge udstrakt under. Men der går lige lidt tid endnu før jeg kan putte mig med under det sammen med min lille Spilop..

Jeg kan virkelig anbefale denne CAL, også hvis du er begynder, for du lærer en masse af at lave de forskellige firkanter og får rutine af de ens hver uge og der er både billeder og diagram til alle opskrifterne. Så forkæl dig selv med garn og et smukt tæppe. Du fortjener det sikkert! 😉

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.