Lav en Scrappybag!

Jeg fik en hel pose rester af min kusine for nogen tid siden. Posen har været fremme et par gange – og er blevet pakket væk igen uden at indholdet er blevet mindre. Min mindste ELSKER tasker. MINE tasker. Og det er ikke altid jeg er lige så fornøjet som hun, når hun igen har tømt min taske for indhold.. Samtidig går hun i vuggestue og skal have to madpakker med hver dag, så der er altid masser at slæbe på – og så slog det mig at jeg da kunne hækle hende en lille taske, både til at lege med og til at bære den madkasser i! Da først jeg havde fået idéen gik det stærkt. Tasken tager ingen tid at lave, du får bugt med en masse rester og du kan lave dem i den størrelse der passer dig!

Diagram til lapperne finder du nedenfor.

Scrappybag
Lapper
Hækl 12 lapper efter diagrammet på en stor nål, eller alt efter hvilke garnrester du har. Mine er hæklet på en 6’er, med garnet lagt dobbelt.

Hækl lapperne sammen i 2 rækker á 3 lapper (x2) med kantmasker (der findes mange forskellige måder at hækle lapper sammen på, så hvis du har en favorit, så bruger du bare den i stedet for),

Sider
Slå 77 +1 lm lidt løst op. Hvis du hækler dem for stramt, bliver stykket for kort.
Hækl i alt 5 rækker med fastmasker, vend med en lm.
Siderne hækles sammen med de to lappestykker ved at lægge vrang mod vrang og med lappestykket vendt mod dig, hækles nu fastmasker gennem alle maskebuerne. Det bliver temmelig tykt, men er med til at tasken holder formen.
Den øverste kant på tasken afsluttes med en række krebsemasker

Hank
Slå 35 +3 lm op. Hækl 2 rækker stgm (eller 3 rk hstm). Lav 2 og sy dem fast indvendigt.

TIP: Du kan gøre tasken større med så mange lapper du vil, du skal blot lægge 11 masker til siden pr. lap. Hvis du fx. laver en taske i størrelsen 9×9 er der 7 lapper langs kanten. Så skal du slå op således: (7 x 11) sider + (2 x 11) for hjørnerne = 99 +1 lm

Diagram

bymami diagram hæklet taske bedstemorfirkant DIY gratis opskrift hækle hæklet crochet pattern garnrester scrap bag

IMG_0016

Du kender det sikkert: Masser af garnrester i alle mulige farver og ikke nok af noget til at lave noget større. Lapper er løsningen!

IMG_0017 (1)

Lapperne her er hæklet sammen med kantmasker. Det giver en forhøjet kan og noget struktur på den færdige taske.

IMG_0012

Men hankene hækles, kan den lige bruges som hat!

En glad Fis med tasken over armen <3

En glad Fis med tasken over armen <3

IMG_0015

Sy eventuelt et par fine knapper på hvor hankene er sat fast. Der er plads til både bamser, bøger og madkasser i den færdige taske.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.