Etui til målebåndet

Det har længe generet mig at mit målebånd har ligget frit i min hæklepung, for det er altid i vejen når jeg skal finde noget mellem alle de sager jeg har med mig og når man så kan gøre noget ved problemet, så kan man ligeså godt gøre det! Så jeg har hæklet mig et lille etui der præcist passer til målebåndet, så de der centimeter ikke længere løber løbsk!! Opskriften får du her – og det er faktisk ganske simpelt. God hæklelyst!

Etui med blomst

DET SKAL DU BRUGE
Bomuldsgarn i 4 farver. Her er brugt Mayflower Cotton 8/4 Organic* i farverne lys gul (04), lys mintgrøn (15), lys søgrøn (23 og sand (25)
En hæklenål str. 3.0 mm (eller 2.5 mm hvis det bliver for løst, jeg hækler meget fast!)
En nål til at hæfte ender med

FØR DU GÅR I GANG
Det lille etui består af 2 ens dele, der hækles sammen til sidst.Åbningen skal være lille nok til at holde målebåndet inde, men alligevel stort nok til at du kan få det ud ved at trykke let på siderne. Delene hækles i omgange og hver omgang begynder med 1-2 luftmasker der srstatter første maske. Afslut omgangene med en km.

SÅDAN GØR DU

 1. I en magisk ring, hækl *2 stgm sm, 1 lm*, 11x i alt (22)
 2. I luftmaskerne mellem 2 stgm sm hækles *1 fm, 2 lm* 11x i alt (33)
 3. I luftmaskekæderne hækles nu *5 stgm sm, 3 lm* 11x i alt (44)
 4. *2 fm i stgm, 3 fm i luftmaskekæden*, gentag * 11x i alt (55)
 5. 1 fm i hver m (55)
 6. Nu hækles siderne. Uden at bryde garnet hækles der fra bagsiden en kant på som vist i denne guide, 1 fm om hver m (55)
 7. I bagerste maskebue hækles nu 1 fm i hver m (55)
 8. 45 fm, 1 i hver m (45) Hæft alle ender og hækl en mere magen til.

MONTERING
Når begge halvdele er hæklet og enderne er hæftet, lægges delene sammen, ret mod ret. Sørg for at åbningerne (de 10 manglende masker) ligger direkte overfor hinanden.
Fæstn garnet i den første maske på den forreste del. Hækl nu puffmasker (begyndende i den første) gennem begge halvdele, adskilt af 1 lm i hver 2. maske. Når du når den 45. maske, afslut og hæft enderne grundigt, før du vender retsiden ud. Rul dit målebånd sammen, klem det let på midten så du kan få det ind ad åbningen og Voilá – dit etui er færdigt!

Lad mig se dine Bymami makes

Er der noget jeg ELSKER, så er det at se de ting i laver udfra mine opskrifter, for det gør mig helt glad i låget at vide at de opskrifter jeg bruger lang tid på at skrive ned også bliver brugt! Læg jeres billede i en kommentar herunder, del det på Bymamis facebook eller din egen Instagram. Husk at tagge @bymamidk på billedet eller i teksten på Instagram– så er du sikker på dit opslag bliver set!

Jeg bliver dæleme så glad når jeg ser jeres dejlige hæklerier <3

Sponsoreret

Denne artikel indeholder sponsorlinks. Ved at trykke på dem støtter du bymami.dk og hjælper til der fortsat bliver udgivet gratis opskrifter på bloggen. Tak for din hjælp!

Diagrammer

Share:

6 thoughts on “Etui til målebåndet

  • Hej Heidi,
   Den er god nok. Hvis du ikke kan få det til at makke ret, så kan du evt. prøve med 4 stgm sm i stedet for, jeg selv synes de bliver pænest med 5! 🙂
   Vh Christine

 1. Hej Christine.
  Jeg synes dit etui er helt vildt fint og kunne godt tænke mig at lave sådan et. Men jeg forstår ikke helt fremgangsmåden og jeg har endnu ikke lært at forstå diagrammer, så det hjælper mig desværre ikke.
  Jeg vil høre om der ikke skal være en base i den magiske ring?
  Altså skal jeg ikke starte med x antal fastmasker? Ellers forstår jeg ikke helt hvordan jeg skal hækle stgm sm fra starten.
  Vh. Jane

  • Hej Jane,
   Mange tak og hvor er det dejligt du har lyst til at lave et! Den magiske ring er basen og i den kan du hækle alle slags masker fra starten. Begynder du med fastmasker, vil du få en synlig ring i midten, så til etuiet har jeg valgt at begynde med stgm sm. Dem hækler du ved at starte med en luftmaske efter du har samlet ringen. Samlingen + luftmasken tæller som den første stgm. Herefter fortsætter du det antal gange opskriften siger. Jeg håber det kunne hjælpe dig videre, eller må du endelig skrive igen!
   Vh Christine

 2. Hej Christine. Jeg har nogle problemer med at starte, da jeg ikke helt forstår, hvordan man kan lave to stangmasker sammen (hvad jeg forstår som en indtagning) i en ring, hvor der ikke af masker i forvejen? Kan du forklare mig denne del lidt nærmere?

  • Hej Sofie,
   I stedet for at hækle to stgm sammen til en maske, hækler du dem i ringen. Grunden til at du laver to stangmasker i én er for at give dem mere fylde. De hækles ligesom en indtagning, så du er på rette vej!
   Vh Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.