Et hækleeventyr

Her til morgen poppede der et minde op på min facebook: Et billede af 3 små sprutter, med en beslutning om at lære at hækle! Det er 3 år siden i dag, og jeg kan huske den beslutsomhed jeg lagde i projektet. Bevæbnet med Sprutteopskriften her, en gammel hæklenål jeg en gang har tiltusket mig fra min mors store gule garnspand, bomuldsgarn og Drops videoguides til de forskellige masker og teknikker i opskriften, gik jeg i gang. sprutte1Den første sprutte var ikke for køn, men den har en æresplads på min store piges værelse. Den næste blev lidt bedre og så tog hækleriet ellers fart! Hæklingen er blevet min terapi i en belastet og ofte hektisk og følelsesmæssigt udfordrende hverdag med kroniske smerter. Den fjerner fokus fra en krop der ofte ikke vil være med – hvertfald for en stund – og får mig til at føle at jeg kan noget og ER noget, når jeg sidder med et færdigt produkt eller en ny opskrift (undskyld at indlægget lige blev temmelig personligt her, jeg ved godt at jeg normalt ikke skilter med grunden til at jeg hækler, hvertfald ikke her på bloggen).

GIVEAWAY
Nå, men.. Nu, 3 år, 18 købeopskrifter, en hel masse freebies og et hav af især mandalaer senere, skal det fejres at jeg ikke gav op, selvom min kæreste grinede af mig da jeg sad der med rynket pande og hæklede en skæv blæksprutte! Derfor forærer jeg en valgfri opskrift fra Bymami OG en foret A5 kuvert fyldt med alt det jeg kan proppe i den af gode hæklesager væk til én heldig vinder. Det eneste du skal gøre, er at fortælle mig i en kommetar herunder, hvornår DU begyndte at hækle (og gerne en historie om hvorfor, men det er ikke et krav!).

Konkurrencen slutter på fredag d. 27/5 kl. 12 og vinderen annonceres senest fredag aften. Spred hjertens gerne lidt ekstra hækleglæde ved at dele opslaget på facebook, Instagram, din blog eller hvor du nu synes.

OBS: Konkurrencen løber også på facebook og du må hjertens gerne være med begge steder, men det giver dig ikke flere lodder. Så er det kun for at dele dit eget hækleeventyr 🙂

Vinderen er..

GA_3aar_vinderenTak for at i ville dele alle jeres fantastiske hækleeventyr, jeg har nydt at læse dem alle!

Der er trukket en vinder op af hækleposen og det blev en heldig hækler fra facebook.:
Tillykke til Line Maria Bjarnholt, som har vundet en valgfri opskrift og en hel kuvertfuld hemmeligheder!

Share:

15 thoughts on “Et hækleeventyr

 1. I 2012 flyttede jeg hjemmefra, og der var 2 timer hjem til min familie og mine venner. Tiden alene i en lejlighed i en ny by kunne godt blive lidt kedelig.. En weekend kom min mor på besøg, og vi gik forbi garn og hæklenål i Søstrene Grene, og hun spurgte, om hun skulle lære mig at hækle om aftenen. Kan stadig huske som vi hyggede os med det! Siden da er mange ting blevet afprøvet, og det føles som mindfulness at have hæklenålen i hånden.

 2. Hej

  Noget lignende din historie er grunden til at jeg startede med at hækle.
  Jeg begyndte for ca 1 1/2 år siden. Har altid brugt syning som min terapi, men med kroniske smerter (fibromyalgi) så kunne kroppen ik altid være med til at sidde så mange timer ved symaskinen og jeg savnede noget at ku lave mens jeg bare sad i sofaen.
  Strikke kan jeg ikke og derfor blev det til hækling.
  Der er kun een maske i stedet for strik hvor der er mange flere masker.

  Jeg har købt nogen enkelte opskrifter og pt er jeg i gang med at lave en cardigan til mig selv ud fra Bark mønsteret fra Sidsel Sangild. Derudover har jeg lavet en del Merle og magne til nogen børn i familien som desværre mistede deres bedste i en alder af kun 59 år og hun strikkede alt til de børn. Men da hun desværre faldt fra så tog jeg frivilligt lidt over. Jeg sætter pris på at tøjet og de ting jeg laver blir brugt og gir glæde når de får det i gave typisk.

  Jeg vil ik undvære mit hækling for noget andet. Jeg SKAL hækle hver dag. Får næsten abstinenser hvis jeg ik hækler ??

  Det var min historie.

 3. Uha. Jeg begyndte egentlig i en tidlig alder med at lære at strikke takket være min kære mormor. Det er faktisk her det seneste år, at jeg rigtig har lært at hækle. Jeg så min mor hækle nogle dækserviter, og blev helt fascineret af det. Så det måtte jeg også prøve. Hun lærte mig de grundlæggende trin og har derefter selvlært. Nu kan jeg ikke ligge det frax mig igen??

 4. Jeg har hæklet i to år. Jeg ved ikke hvorfor jeg begyndte… Havde prøvet at strikke med det kedede mig. Så ville forsøge med hækling. Og det bed sig fast. Det er så mange flotte ting man kan hækle og mit kreative gen elsker det. Også er det nemt når man har små børn for man kan hurtigt ligge det fra sig når der pludselig er brug for mooaaarrr ?

 5. Med en krop som også modarbejder mig i det daglige og nogle gange gør det svært at passe arbejde, hjem og være mor så forstår jeg til fulde når du bruger det som terapi. Det gør jeg også. Det giver mig overskud. Selvom jeg har hæklet i godt fem år efterhånden kan jeg endnu ikke prale af min egen opskrift, men jeg elsker at fordybe mig i andres.

 6. Sider og tænker tilbage det må være forår 2013. Så også 3 år siden for mig.
  Jeg meldte mig til et kursus hvor man skulle sætte dåsedimser sammen. På materialelisten til medbringelse var en hæklenål. Vidste ikke hvad den skulle bruges til. Men jeg blev klogere.
  Det var vildt sjovt og så tog det ellers fat der fra. Sprutten er også på “to doo” listen.
  Jeg er sikker på hækling har en næsten medicinsk virkning. Jeg har mere overskud når jeg tager mig tiden til og tage den med ro med mit hæklegrej.
  Håber jeg vinder og hvis jeg er den heldige kunne jeg godt bruge elefanthuen.
  Hilsen Ulla.

 7. Tak for din historie:)
  Jeg startede for godt 2 år siden…. Det havde været et stort ønske i flere år, men modet og overskuddet var ikke til det…. Men jeg endte heldigvis med at købe lidt udstyr og begyndte så småt, et par dage senere havde jeg besøg af min svigerinde og jeg fortalte om mit projekt… Det ser da fint ud sagde hun og tilbød at hjælpe mig igang!!.. Kan du da hækle spurgte jeg overrasket.. Ja da, vidste du ikk det..!!??…så hun fik vist mig maskerne og derefter er det bare gået derud af… Tænk at man går og tror at man kender sin familie!…-men nu har vi kun mere tilfælles?… Så en tak til hende herfra og gaven skal selvfølgelig deles, så vi begge har mere at glædes over…
  En glad hilsen fra Charlotte

 8. Jeg begyndte egentlig da jeg var helt lille, min bedstemor lærte mig det og det var ligesom noget vi havde sammen.
  Jeg har fortsat med det lige siden, men det har for alvor taget fart for mig inden for det seneste halvandet år, hvor jeg også er begyndt at bruge det som terapi for sjælen, grundet mange dødsfald i familien og generelt en hård tid.
  jeg er min bedstemor evigt taknemmelig for at have taget sig tålmodigheden til at lære en lille stædig pige håndkundskaben.

 9. D3 maj 13 fødte min datter ved akut kejsersnit en lille pige på ca 1200 på Odense sygehus, hun blev i hast sendt med baby ambulance til Skejby sygehus da hun havde dårligt hjerte, dette var der ingen der viste før den dag, da hun ankom til Skejby kom hun straks på operationsbordet og fik indopereret nogen ledninger så de kunne slutte hende til en pacemaker, de første 10 dage af hendes liv var liv og død, på Skejby sygehus fik hun en lille sprutte hun komme holde fast i, dog kun til låns fordi de ikke havde så mange, der tog mormor her en Stor beslutning, mit lille barnebarn skulle ikke have en sprutte som hun ikke kunne få med sig hvor hun nu skulle hen.. Jeg snakkede med sygeplejersken og aftalte at sprutten mit barnebarn havde fået udleveret måtte hun beholde mod at jeg hæklet en ny, da jeg aldrig har hæklet før var det en meget stor opgave for mig, jeg købte noget garn, fik fat i en opskrift , og mens mit lille barnebarn lå 4 mdr på Skejby blev opereret flere gange og eller lå og voksede sig stor og stærk hæklet jeg sammen med et par andre pige jeg kender og vi hæklede sprutter og har nok afleveret 350-400 sprutter til Skejby, det var en stor glæde at lave så de kunne forære de små babyer en sprutte til evig eje❤️ Mit lille barnebarn er i dag en lille glad pige på 3 år der skal starte i børnehave til august, hun har pacemaker og skal have de hele sit liv og heldigvis kan man blive mange mange år gammel med en pacemaker ❤️❤️❤️❤️

  • Jeg er glad for at din historie endte så godt – ikke kun for dit barnebarn, men for alle de mange små skrøbelige for tidligt fødte børn, der har fået stor gavn af dine og damernes sprutter! ❤️

 10. Sidste år i oktober bad jeg min veninde om at lære mig at hækle.
  Jeg har altid gerne ville og hørt man slapper af med det. Jeg røg ned med stress i 2013, og det her sku hjælpe mig yderligere.
  Jeg valgte en baby dragt som projekt, da jeg elsker udfordringer og der skal ske noget, ellers keder jeg mig.
  Nu er jeg 7 mdr efter blevet afhængig og har masser af projekter jeg gerne vil igang med.
  Elsker det. Det er det bedste jeg har lært.
  Glade hilsner fra Malene ?

 11. Jeg forsøgte mig med selvlært strik og hækling da jeg var barn, og kom aldrig videre. Da jeg mødte min mand for 10 år siden delte jeg min store ærgelse over at jeg ikke kunne strikke og hækle med min svigermor. Hun har strikket og hæklet meget, men var gået i stå. Hun ville gerne starte igen. Så hun tog mig med på en café inde på Strøget (Kbh), hvor vi sad i mange timer imens hun lærte mig at strikke og hækle. Det blev kommenteret af mange inklusiv tjeneren, som morede sig gevaldigt over vores specifikke samtale og min koncentration. Det var starten på den bedste hobby jeg nogensinde har haft ☺️ Jeg har holdt fast i hækling, som bare lige var mig, jeg elsker simpelthen at slappe af og samtidig kreere nogle flotte værker ?

 12. Jeg begyndte at hækle for 2 år og 5 måneder siden.. Da jeg fødte min første datter 8 uger for tidligt..
  Jeg startede også med at hækle blæksputter til neonatal afd. For når jeg ikke kunne sove alligevel, kunne jeg lige så godt lave nogle spurter, for vores datter havde virkelig meget glæder af den sputte vi fik udleveret..
  Så derfor og den gang startede jeg med at hækle.

 13. Jeg startede med at strikke i 2007 da jeg ventede min første søn. Det blev ikke videre kønt da jeg ikke er god til vrang og holde den samme fasthed hele tiden. Da jeg så var gravid med min anden søn i 2010 lærte min mor mig at hækle og det var helt klar noget jeg var bedre til. Så da jeg ventede vores 3. søn tog det for alvor fart med hæklingen og jeg er nu bedre til at hækle end min mor og kan både læse opskrifter og diagrammer, både danske samt udenlandske. Og har da også forsøgt lidt med at lave egne opskrifter.
  Hækling er for mig også en måde at stresse ned når dagen har været travl. Og jeg kan godt få en følelse af abstinenser, hvis der er gået et par dage, hvor jeg ikke har haft tid eller været for træt til at hækle. Og især nu hvor jeg lige har født vores datter kan jeg da godt mærke at tiden ikke lige er til det hver gang lysten er… men det kommer jo igen. Jeg foretrækker helt klart at lave dyr/bamser, men nu med en datter er det da også blevet til et par kjoler.?

 14. Jeg begyndte at hækle i februar 2015 – det blev min helt store redning fra depressioner og en spiseforstyrelse, der har plaget mig i mange år. Idag er jeg rask og ved at hæklingen er min terapi og et af mine vigtigste redskaber for at holde mig rask og glad ☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.