JAYG: Superflade fm

bymami bymamidk hækleblog blog hækle hæklet crochet crocheted diy opskrift pattern gratis free freebies hæklede hexie jayg join as you go kontinuerlig sammenhækling lapper lappetæppe

Hulahop! Jeg havde aldrig troet at jeg skulle lave video, billeder er SÅ meget mere ‘min ting’. Ikke desto mindre har jeg brugt de sidste 3 dage på at filme, redigere og uploade min DIY.

Jeg har også lært af mine fejl og har i den forbindelse et par gode råd jeg gerne vil give videre:

  • Husk at tjekke, dobbelttjekke og TRIPLETJEKKE om du filmer!
  • Sørg for at det du laverrent faktisk er indenfor kameraets optiske rækkevidde!
  • Vær tålmodig og græd ikke over at du skal gøre det hele om. MANGE gange..
  • Vær klar på at det tager 100 gange så lang tid at redigere filmen, som det tager at afspille den færdige film.
  • Sæt dig grundigt ind i hvilke formater der kan uploades hvor. Græd ikke når dit upload fejler for 7. gang, selvom du har fulgt alle kunstens regler.

Nå, næste gang går det forhåbentligt lidt lettere – for det er nok ikke den sidste videoDIY fra Bymami.

JAYG ‘Join as You Go’ eller Kontinuérlig sammenhækling

JAYG er en hurtig og nem måde at hækle lapper sammen på. Der findes mange forskellige måder at gøre det på, som hver især har sit særlige udtryk. Fælles for dem alle, er at du bruger en lang ende garn som ikke brydes undervejs, så der kun er to ender at hæfte når du er færdig. Praktisk, ikke?!

En dag jeg sad og syede lapper sammen, tænkte jeg at der måtte være en anden og nemmere måde at gøre det på. Jeg ville have en helt flad samling med fastmasker og helst uden at skulle tage løkken af nålen hver gang. Efter lidt eksperimenteren fandt jeg frem til en lidt aparte løsning, ved at stikke nålen baglæns gennem maskerne – men det virker og er forholdsvist nemt at gå til, når først du har fanget teknikken. Samlingen bliver fuldstændig flad på både for- og bagside og er ideél til pudebetræk og tæpper, både dem til gulvet og sofaen.

Du skal bruge en hæklenål uden skaft (du kan også bruge en med skaft, men så er du nødsaget til at tage løkken af nålen for hver ny maske), en masse lapper og et nøgle garn for at samle dine sekskanter på én gang, med denne helt flade kontinuérlige sammenhækling i fastmasker. Du kan se det hele på Bymamis Youtubekanal, eller lige herunder:

God hæklelyst!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.