En kædeløs start

Når du begynder på et nyt hækleprojekt som fx. et tæppe eller et halstørklæde, kan det tage en evighed at slå luftmasker op og hækle i dem bagefter for at få første række. For slet ikke at nævne hvor irriterende det er når antallet og længden ikke stemmer..
Så ikke mere af det: Du kan nemlig hækle hele første række uden først at hækle en kæde af luftmasker! I denne video viser jeg hvordan du gør med både fastmasker, halve stangmasker og stangmasker. Trin for trin billedeguide efter videoen.

Share:

9 thoughts on “En kædeløs start

 1. nøøøj, hvor smart DET kan jeg bruge, glad for jeg tilfældigt kom “forbi” din blog via print banderoler google søgning. :).

 2. Pingback: Summer Blues Bag | Bymami

 3. Nu spørger jeg måske dumt, men man er jo stadig nødt til at tælle så? ?? og tæller aller første maske med så eller er der andet som der skal tages højde for der?

  • Ja, selvfølgelig skal du tælle, ellers ved du jo ikke hvor mange masker du har 🙂 Første maske tæller med, nøjagtigt som de resterende. Men du slipper for at lave en luftmakekæde først, som du så hækler i efterfølgende – her gør du begge dele på én gang!

 4. Det ER da virkelig smart 😉 Tit, når man laver en kædemaskerække, så bliver det færdige arbejde kortere allerede efter første række masker, men her kan man jo bare måle.

  Jeg er glad for at have fundet dit tip 🙂

  • Ih hvor dejligt at du kunne bruge det! Det ER nemlig smart, især hvis man ikke helt ved hvor mange luftmasker man skal bruge til et bestemt mål. Rigtig god søndag!

 5. Pingback: Spiral Sokker - Danske Hækleopskrifter

 6. Godt instruktion og nyttigt tip.
  Jeg prøvede det af da jeg skulle lave/udtænke et pandebånd og som nævnt i tidligere kommentarer er det ofte svært at regne med luftmaskemålet.
  Jeg havde ikke noget mønster, så dette hjalp mig med at undgå for mange optrævlinger.
  Jeg har brugt din instruktion til den grønne stribe på billedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.