Brynja Hexie

Her på Bymami har der været stille i et stykke tid. Livet kom i vejen for lysten til at gøre dét jeg helst vil bruge min tid på, nemlig at lege med garn i alle afskygninger. Et nyt år er en ny begyndelse og jeg fortsætter nu hvor jeg fór vild i efteråret, da hullerne i vejen blev lidt rigeligt store. Tiden der gik har jeg bl.a. brugt til at tænke over hvad det er jeg gerne vil garne med i det nye år. Nytårsfortsætter er ikke noget jeg gør meget i, men alligevel har jeg et par stykker, som jeg vil forsøge at leve op til: Jeg vil lade mit hjerte vise vejen og lave det jeg har lyst til og som bringer mig glæde. Samtidig vil jeg skrue ned for selvkritikken. Selvkritik er sundt langt hen ad vejen, men i for store mængder bliver den en byrde og en hæmsko for at lade kreativiteten få frit spil. Jeg skal med min hækling ikke leve op til noget eller nogen, for garnet er min glæde og medicin i en til tider tung hverdag med mange smerter – og det skal det blive ved med at være!

Tilbage til årets projekt: Som i 2016, hvor jeg havde mit hjertebarnsprojekt #52weeksofmandalas, så bliver 2018 året hvor jeg hækler én sekskant om ugen, altså #52weeksofhexies. Yay! Planen er at hækle/designe en ny sekskant hver uge, som til sidst bliver hæklet sammen til et tæppe – der kommer til at hedde ’Valkyrie’. Hver hexie (sekskant) bliver opkaldt efter figurer, både valkyrier, norner og gudinder (i fri fortolkning) fra den nordiske mytologi. Om tæppet bliver i én slags garn eller flere forskellige har jeg endnu ikke besluttet mig for, vi får se hvor hjertet bærer mig hen. Jeg kan ikke garantere at der kommer opskrift på alle hexies, men jeg vil gøre mit bedste. Til alle jer der følger med derude: Tak for året der gik, for alle jeres søde kommentarer, delinger og likes. Jeg ønsker jer et kreativt og inspirerende Godt Nytår!

Vigtigt at vide om sekskanterne: Nogle sekskanter slutter på 60 masker, mens andre slutter på 66 masker. Dette udligner sig når tæppet hækles sammen til sidst. Opskrifterne er pga tidspres ikke testet, så hvis du falder over en fejl må du meget gerne skrive til mig, så jeg kan få det rettet! Se alle de færdige hexies her.

Hexie #1 Brynja
Hæklet i Drops Lima i farverne Okkergul (2923), Søgrøn (9018) og Petrol (0701), fås bl.a. hos Hobbygarn. En Brynja sekskant i tre farver vejer ca. 10g.

DET SKAL DU BRUGE
Drops Lima
En 5 mm hæklenål
En nål til at hæfte ender med

FORKORTELSER
m / maske
lm / luftmaske
fm / fastmaske
stgm / stangmaske
sm / sammen

SÅDAN GØR DU
I opskriften er kun angivet hvor du begynder en omgang, ikke hvordan du starter og slutter omgangen. Alle omgange lukkes enten usynligt eller med en km i 1.m. Den 1. maske på omgangen erstattes med luftmasker, 1lm=1fm, 2 lm=1stgm osv.

  1. I en magisk ring, hækl 6 fm (6)
  2. *3 stgm sm, 3 lm* 6x i alt (24)
  3. I hver lm-kæde hækles 5 fm (30)
  4. Begynd mellem 2 fm, direkte over 3 stgm sm: *1 fm, 4 lm, 3 stgm sm (i den 3. fm fra omgangen før), 4 lm*, gentag 5x til (6 fm, 6 3stgm sm, 12 4lm-kæder)
  5. Begynd i toppen af 3stgm sm: *1 fm, 3 lm, 1 hstm i fm fra omgangen før, 3 lm*, gentag 5x til (48)
  6. Begynd i en fm: *[2 stgm sm, 2 lm, 2 stgm sm] (hjørne), 2 stgm sm i kæden 2x, 2 stgm sm i hstm, 2 stgm sm i kæden 2x*, gentag 5x til (54)
  7. 1 fm i hver m, i hjørnet hækles [1 fm, 1 lm, 1 fm] (60)

God Hæklelyst!

Lad mig se dine Bymami makes

Er der noget jeg ELSKER, så er det at se de ting i laver udfra mine opskrifter, for det gør mig helt glad i låget at vide at de opskrifter jeg bruger lang tid på at skrive ned også bliver brugt! Læg jeres billede i en kommentar herunder, del det på Bymamis facebook eller din egen Instagram. Husk at tagge @bymamidk på billedet eller i teksten på Instagram og brug gerne tagget #brynjahexie, #valkyrieblanket og #52weeksofhexies– så er du sikker på dit opslag bliver set!

Så vi kan inspirere hinanden <3

Sponsoreret

Denne artikel indeholder sponsorlinks. Ved at trykke på dem støtter du bymami.dk og hjælper til at der fortsat bliver udgivet gratis opskrifter på bloggen. Tak for din hjælp!

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.