Bines BOHO Regnbuer

Findes der noget skønnere en en regnbue? Jeg bliver hvertfald glad i låget af at opdage en på himlen. Jeg blev også superglad da jeg opdagede Bines hæklede BOHO Regnbuer – en skøn og nem lille opskrift. Jeg har fået lov til at oversætte opskriften til dansk og lægge den op her på Bymami, Tak Bine!

Bines blog er i øvrigt fuld af smukke billeder og du kan finde flere finurlige opskrifter på både tysk og engelsk, så slå et smut forbi og se om der er noget der skal på din ToDo-liste. Er du på Instagram, kan du finde og følge hendes kreative univers her, det er et kig værd!

Og så til regnbuerne: De tager omtrent en halv time at lave, og er perfekte til både nøgleringe, uro’er og alt muligt andet. Giv én til en du har kær og lav en til dig selv også, nu du er ved det.

DET SKAL DU BRUGE
Omtrent 20g tykt (8/8) bomuldsgarn i de farver du lyster!
(Bines original er f.eks. hæklet i mint, creme, guld og pink, men du kan bruge lige de faver du allerbedst kan lide, eller lade dine små pilfingre vælge farver, som jeg har gjort)
Snor til ophæng (valgfri)
3mm hæklenål
En nål til at hæfte ender med
En saks
En kam eller stiv børste

MASKEFORKLARINGER
m = maske
rk = række
lm = luftmaske
fm = fastmaske
*-* gentag rækken ud

FØR DU BEGYNDER
Først skal du forberede 4 bundter garn at hækle omkring (du finder billedanvisninger til hele regnbuen her hos Bine) , du skal bruge 1 bundt for hver række. Vikl garnet omkring din hånd 5 gange. Vikl omkring 3 fingre til de korte rækker og omkring 4 fingre til de lange rækker. Bundterne (hvert bundt består af 4-5 tråde) er omtrent 10, 12, 14 og 16 cm lange.

SÅDAN GØR DU
Regnbuen består af fastmasker, der hækles omkring bundterne du har forberedt, således at trådenderne hænger ned på hver side af rækken. For at forme en smuk bue, træk forsigtigt enderne i begge sider, når rækken er hæklet (det kan godt betale sig at trække i trådene enkeltvis for at undgå at den hvide farver titter frem mellem maskerne på bagsiden!). For hver række skiftes der farve, så du ender med en farverig regnbue. Begynd med det korteste bundt.

  1. 12 fm (12)
  2. *2 fm i samme m, 1 fm* (18)
  3. *2 fm I samme m, 2 fm* (24)
  4. *2 fm I samme m, 3 fm* (30)

Du kan tilføje flere rækker hvis du vil have flere end fire farver, ved at hækle 1 maske mere mellem hver udtagning for hver ekstra række.

Bryd garnet efter hver række og sørg for at efterlade en ende lang nok til at den kan hæftes grundigt, så bundterne bliver hvor de skal.
Klip efterfølgende bundterne til i den ønskede længde og børst forsigtigt garnet fra hinanden for et fint boho-look.

Når du er færdig, kan du sætte en snor i og hænge den op lige dér hvor den får dit hjerte til at synge ♡

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.