Annabel Beanie

Forleden dag da jeg sad med et andet projekt, slog det mig at mønsteret fra det jeg sad med måske ville kunne overføres til en hue. Indimellem skal idéer prøves af med det samme – og hurra for det, for det blev da til en skøn hue!

Min yngste elsker bling, mudder og sine huer og heldigvis er denne her, som jeg har kaldt for Annabel Beanie, ingen undtagelse. Jeg mangler dog at overbevise hende om, at blomsten skal sidde i siden og ikke midt i panden.. Opskriften lægger jeg ud her, så god fornøjelse og god hæklelyst!

Om garnet
Jeg har brugt knapt to nøgler Drops Nord i farven blomme fra Hobbygarn. Der er rester tilbage af begge nøgler, som jeg har brugt til at hækle blomsten af – og så var der lige akkurat nok til overs til også at strikke en ny tå på et par tyndslidte strømper, så garnet rækker langt med sine 170m/ngl. Drops Nord er et nyt superlækkert strømpegarn fra Garnstudio. Garnet indeholder peruviansk uld og alpaka, hvilket gør at det hæklede er superblødt og overfladen bliver let ulden. Og så holder det godt på varmen!

ANNABEL BEANIE

Huen er hurtigt hæklet, det tog mig en aften for huen og en times tid for blomsten. Opskriften her er kun for huen i str. ca 4 år, blomsten har jeg freestylet og ikke skrevet ned, men jeg har fundet en samling links til lignende smukke blomster, som du finder efter opskriften.


DET SKAL DU BRUGE
2 ngl. Drops Nord
En 5.0 mm hæklenål
En stoppenål til at hæfte ender med
Evt. også en 3.0 mm hæklenål og en smuk knap til blomsten

FØR DU GÅR I GANG
Alle omgange med stangmasker begynder med luftmasker der erstatter første maske,  2 lm = 1 sgtm og omgangene lukkes med en km i den 2. luftmaske. Omgangene med fastmasker hækles på vrangsiden og her tæller den 1. luftmaske IKKE med i antallet af masker.

FORKORTELSER
m / maske
nm / næste maske
lm / luftmaske
fm / fastmaske
stgm / stangmaske
SPO / spring over (antal)

SÅDAN GØR DU

 1. Lav en magisk ring. I ringen hækles 2 lm, 10 stgm (11)
 2. 2 lm, 1 stgm i samme m, herefter *2 stgm i hver m* (22)
 3. 2 lm, 1 stgm i samme m, 1 stgm i nm. Herefter *2 stgm i nm, 1 stgm* (33)
 4. 2 lm, 1 stgm i samme m, 2 stgm. Herefter *2 stgm i nm, 2 stgm* (44)
 5. 2 lm, 1 stgm i samme m, 3 stgm. Herefter *2 stgm i nm, 3 stgm* (55)
 6. 2 lm, 1 stgm i samme m, 4 stgm. Herefter *2 stgm i nm, 4 stgm* (66)
 7. 2 lm, 1 stgm i samme m, 5 stgm. Herefter *2 stgm i nm, 5 stgm* (77)
 8. 2 lm, 1 stgm i nm, fortsæt med 1 stgm i hver m rundt (77)
 9. 2 lm, 1 stgm i nm, fortsæt med 1 stgm i hver m rundt (77)
 10. 2 lm, 1 stgm i nm, fortsæt med 1 stgm i hver m rundt (77)
 11. 2 lm, SPO1, 1 stgm, SPO1, 1 stgm, 3 stgm i nm. *3 stgm i nm, 1 stgm i nm, SPO1, 1 stgm, SPO1, 1 stgm, SPO1, 1 stgm, SPO1, 1 stgm, 3 stgm i nm*, gentag 5x til og slut omgangen af med 3 stgm i nm, 1 stgm i nm, SPO1, 1 stgm, km i 2. lm (77)
 12. Vend nu arbejdet om og hækl i modsat retning på indersiden af huen: 1 lm, 1 fm omkring stgm fra omgang 11, herefter 1 fm omkring hver stgm omgangen rundt, spring lm over og luk med en km i 1.m (77)
 13. Vend nu arbejdet om igen og hækl i fastmaskerne fra ydersiden af huen: 2 lm, SPO1, 1 stgm, SPO1, 1 stgm, 3 stgm i nm. *3 stgm i nm, 1 stgm i nm, SPO1, 1 stgm, SPO1, 1 stgm, SPO1, 1 stgm, SPO1, 1 stgm, 3 stgm i nm*, gentag 5x til og slut omgangen af med 3 stgm i nm, 1 stgm i nm, SPO1, 1 stgm, km i 2. lm (77)
 14. – 18: Gentag nu omgangene 12 og 13 2x til. Hækl herefter en sidste omgang som 12, for at afslutte huen. Bryd garnet og hæft alle ender på indersiden.

Huen er færdig!

BLOMST
Som jeg skrev før, er blomsten på billederne ovenfor freestylet og jeg har derfor ingen opskrift til den. Men jeg har fundet en hel masse links til hæklede blomster, så kan du lave den der passer dig bedst! Min blomst er hæklet i en enkelt tråd på en 3.0 mm hæklenål. Den måler ca. 5 cm i diameter. Blomsten er syet på huen sammen med en smuk knap midt i. Sy blomsten fast på omgang 13 (mellem første og anden mønstersekvens).

Blomst fra Mig og Maya (brug kun blomsterhovedet)
Blomst fra GarnGrammatik
DROPS blomster:
Blomst 1
Blomst 2
Blomst 3

Gå selv på opdagelse på Garnstudios hjemmeside, de har et hav af forskellige hæklede blomster, både med video og skrevne anvisninger.

Lad mig se dine Bymami makes

Er der noget jeg ELSKER, så er det at se de ting i laver udfra mine opskrifter, for det gør mig helt glad i låget at vide at de opskrifter jeg bruger lang tid på at skrive ned også bliver brugt! Læg jeres billede i en kommentar herunder, del det på Bymamis facebook eller din egen Instagram, gerne med hashtagget #annabelbeanie. Husk også at tagge @bymamidk på billedet eller i teksten på Instagram– så er du sikker på dit opslag bliver set!

Jeg bliver dæleme så glad når jeg ser jeres dejlige hæklerier <3

Sponsoreret

Denne artikel indeholder sponsorlinks. Ved at trykke på dem støtter du bymami.dk og hjælper til der fortsat bliver udgivet gratis opskrifter på bloggen. Tak for din hjælp!

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.