Anmeldelse: Julehæklebøger

IMG_0419

Det er snart december og vi skal have pyntet op i stuerne liiiige om lidt, så jeg har været ombord i to julebøger: Hæklede Nissedukker og Hækl din Julepynt.
De har været en fornøjelse at bladre rundt i og der er rigtig mange søde opskrifter i begge bøger. Hvis jeg bare havde tid nok, så hæklede jeg det hele!! Men tiden er lidt knap og der er mange andre ting der skal nås inden jul, så mit tidlige nytårsfortsæt må være, at gå i gang med julehæklerierne noget før!!

HÆKLEDE NISSEDUKKER
Helle Eline Juul har samlet opskrifterne på en hel nissefamilie og det der hører julen til, juletræ, julebuk og gavesæk. Opskrifterne er holdt i de helt simple masker, så alle kan være med og er overskuelige at hækle efter. Der er en fin tekstbeskrivelse af af både masker og teknikker, samt vejledning til materialer og montering.
Nissemor og Nissefar bliver forholdsvist store (ca. 20cm). Nissebørnene er halvt så store. Jeg er helt forelsket i nissehuernes form, de minder mig om min barndoms forestillinger og fortællinger om gårdnisser på høloftet..
Der er masser at gå i gang med hvis hele nissefamilien skal sprede hygge i stuen, måske til et nisselandskab, men du kan også sagtens nøjes med at hækle nogle enkelte dele fra bogen, for hver af opskrifterne er pyntelig i sig selv og emmer af julestemning. Julebukken har jeg sat mig for at presse ind på min ToDo, for den er jeg helt vild med – og den passer perfekt til de juletræer jeg hæklede sidste år!
Alt i alt er Hæklede Nissedukker er en rigtig fin julehæklebog med 8 forskellige opskrifter – også til begynderen – med gode billeder af de færdige hæklerier både forfra og bagfra, så der er noget at kigge efter.

HÆKL DIN JULEPYNT
Hæftet er oversat til dansk efter originalen: ‘Crochet your christmas baubles’ og er en samling af 25 opskrifter på hæklet julepynt i 5 stilarter. Opskrifterne i hæftet er skrevet af 5 engelske designere med egne blogs, som er værd at besøge!
Opskrifterne er delt op i 5 emner, ‘Julemandens Værksted’, ‘Frost og Sne’, ‘Eventyr’, ’Nordisk Stil’ og ‘Hvis Jul’, så er der er noget for enhver smag: Du finder alt lige fra julekugler, guirlander med kagemænd, snemænd og juletræer til fugle, julemænd og julesokker. Tilsæt dine egne farver og et drys kreativitet og mulighederne bliver uendelige – ikke kun til jul, nogen af opskrifterne kan nemt bruges i andre sammenhænge, især dem fra afsnittet ‘Eventyr’.
Jeg har hæklet både svamp og isprinsesse og opskrifterne er simple og lige til at gå til. De kræver ikke de store hæklefærdigheder, og mange af opskrifterne er hurtigt lavet og kan let klemmes ind som overspringshandling midt i større hækleprojekter. Bagerst i hæftet er der et afsnit med hækleskole med illustrationer for begyndere, både på hæklemasker og de broderesting der er anvendt i Hækl din Julepynt – virkelig nyttigt, hvis du ikke er helt sikker i de forskellige masker og udtryk.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.