Anmeldelse: Hæklede Huer

“Winter is coming” og min familie og jeg trænger til nye huer. Jeg har allerede hæklet to af huerne fra hæftet ‘Hæklede Huer’ af Sys Fredens og når jeg har hentet den pakke garn, der venter mig på posthuset, skal jeg i gang med en tredje! Hæftet er fremover fast inventar i bogreolen i mit kreative hjørne og inden for rækkevidde vinteren over, for det tager kun 1–2 nøgler garn og en enkelt aften eller to at hækle en hue, så mon ikke det bliver til et par stykker mere henover de næste par måneder..

Hæftet indeholder ti vidt forskellige huer (og to halstørklæder) i Sys Fredens vanlige, enkle stil, så du er sikker på at finde én der passer – både hovede og hæklestil, for der er både fastmasker for begynderen, mønsterhæklede huer for den øvede og tunesisk hækling. Og så har hæftet en fabelagtig størrelse, som er lige til at stikke i tasken sammen med et nøgle garn og en hæklenål!

LIDT FORBEREDELSE OG FANTASI
Da jeg er typen der bare kaster mig ud i det uden megen forberedelse, gik det temmelig hurtigt op for mig: Sys Fredens og jeg hækler absolut ikke ens!! Så jeg har taget tilløb et par gange og trævlet det hele op igen, da det blev alt for småt og Spiloppens dukker ikke savner flere huer. Så et rigtig godt råd vil være at følge den angivne hæklefasthed! Gør du det, får du til gengæld ingen problemer med opskrifterne: Hæftet har trin-for-trin anvisninger med billederpå hvordan du hækler de forskellige masker og en dejligt overskuelig oversigt over hovedmål og størrelser, som du også kan bruge i andre sammenhænge. Der er store billeder af huerne og mindre billeder med detaljer, og det er ikke nødvendigt at bladre rundt mens du hækler, for hver hue fylder ét opslag med opskrift på den ene side og billede på den anden.

IMG_0118 copyJeg er ret vild med hæftet og kan godt lide den simple måde maskerne og garnet skaber huerne på, så de bliver vildt flotte i al deres enkelthed. Der ligger uendeligt mange muligheder i mønstrene, tilføj en omgang i en anden farve her, sæt en dulle på dér, hækl nogle ekstra omgange så kanten kan foldes op – det er kun din fantasi der sætter grænser for hvordan din hue skal se ud.

God hæklelyst!

Prøv inden du køber

IMG_0060

Som grafiker ved jeg, at det er så godt som umuligt at spotte alle fejl i en tryksag. Har du allerede hæftet ‘Hæklede Huer’, finder du fejlrettelser her. Der er også billeder med opskrifter på to af bogens huer, som du kan prøve kræfter med inden du køber hæftet.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.