3 nye Mandalas

Jeg er glad for at kunne fortælle at der er 3 nye mandalaopskrifter i shoppen: Sunny Day Mandala, Winter Wonderland og så en af mine sidste nye, Fireworks Mandala! Alle tre er testet af mit dygtige testpanel – tak til Jer!

Fireworks Mandala er lidt anderledes end de andre to opskrifter. For det første koster den 50,- kroner. Men hele beløbet (minus gebyrer til PayPal) går ubeskåret til Tante Tråds store indsamling Vi hækler for Knæk Cancer helt op til det store Knæk Cancer Show bliver afholdt i uge 43! Læs mere om Tines store arbejde her og følg indsamlingen her. For sammen gør vi en forskel!

I finder alle tre opskrifter her.

En af mine engelske testere, @mbtsmbt0 har hæklet denne vidunderlige Sunny Day Mandala og lagt dette billede op. Det ser helt fantastiskt ud, synes i ikke?

Et billede slået op af @mbtsmbts0 den

Hvorfor Mandalas?

Mandala betyder noget i retning af ’cirkel’ på sanskrit. Mandalaer stammer fra Hinduismen og Buddhismen og er en del af spirituelle ritualer, som munkene udfører. De oprindelige religiøse mandalaer symboliserer universet, balance og helhed. At skabe en mandala er en form for meditation med dens evige gentagelser; det kalder på fokus og opmærksomhed og munkene bruger ofte lang tid, nogle gange uger på en mandala (for så at ødelægge den igen, for at symbolisere at intet varer evigt).
I dag er den religiøse betydning af mandalaen udvasket og ordet ’Mandala’ er blevet allemandseje og bruges populært om cirkelformede farvestrålende kunstværker, hvad enten de er tegnet, syet eller hæklet. Malebøger med mandalamønstre kan fås alle vegne og inviterer til at stresse af. Det samme kan overføres til hæklede mandalaer: Farvestrålende gentagelse omgang efter omgang gør det muligt at finde ro og lukke en travl hverdag ude.
Det har ydermere en terapeutisk funktion:Det er videnskabeligt bevist, at mennesker med ondt i livet (som fx. depression el. andre psykiske diagnoser) og kronisk smerteramte har stor gavn af den afslappende virkning af at have noget mellem hænderne. Den øgede opmærksomhed mod håndarbejdet fjerner fokus fra mørke tanker og smerter for en stund og giver et pusterum når det er allermest tiltrængt.

Find din ro

Mandalas er ikke kun smukke, de er også gode for mange ting. Hækl farvestålende skønheder og mærk hvordan du

 • Stresser af
 • Finder ro
 • Får et pusterum

Share:

2 thoughts on “3 nye Mandalas

 1. Mine fingre kan igen hækle en smule 😀 Jeg er NØDT TIL at ha’ noget mere fyrværkeri ind i mit liv, på trods af at Regattaen i Silkeborg i denne måned var fyldt med denne forunderlige forgængelige himmelkunst. JEG MÅ KØBE DIN FIREWORKS MANDALA!!!

  KNUS

  • Jeg elsker dine kommentarer Lone, du er simpelthen den bedste <3 Jeg glæder mig SÅ meget til at se din udgave af den!
   Stort knus til dig, Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.